Qysh me i ditë dobitë shëndetësore nga dardhat? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë dobitë shëndetësore nga dardhat?

| Shendet | 07 July 2017 | 20:08

Dardha jo vetëm që ofron shije shumë të ëmbël , por ky frut ju ndihmon të parandaloni edhe një sërë sëmundjesh.

Shumë studime kanë evidentuar se dardha është një frut me vlera të larta ushqyese, që e ndihmon organizmin në disa aspekte.

1.Me lëngun e dardhës mund të qetësoni fytin e irrituar nga kolla.

2.Dardha njihet për efektet qetësuese kryesisht kundër djegieve të stomakut, gastriteve, kolitit apo kundër problemeve me zorrë të trashë.

3.Gjethet e dardhës përdoren kundër sëmundjeve të rrugëve urinare.

4.Cipa e dardhës bën mirë për pastrimin e veshkave ndërsa lëngu që përftohet nga zierja e degëve të dardhës ndihmon në uljen e temperaturës.

5.Dardha përmban një sasi mjaft të pasur me vitamina A, C, K, B2, B3 dhe B6.

Ka gjithashtu folate, bor dhe fruti lidhet me parandalimin e osteoporozës.

6.Dardha ul kolesterolin në gjak.

7.Dardha është shumë e pasur me fibra dhe e mbushur me veprimtari ushqimore antioksidantësh.

8.Acidi hydroxycinnamic, që gjendet tek dardha parandalon kancerin e mushkërive dhe stomakut.

9.Ndihmon në lehtësimin e dhembjeve të kyçeve.

Image

 

dua