Qysh me i ditë faktorët që ndikojnë në peshën tuaj? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë faktorët që ndikojnë në peshën tuaj?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 13 January 2017 | 23:50
Ndërkohë që janë disa faktorë që mund të ndikojnë në peshë, tri ndër to kanë ndikim më të madh e ato janë: pijet, stresi dhe gjumi.
  1. PIJET: Nëse ju dëshironi të humbni peshë, çaji gjelbërt do të ishte një zgjidhje e thjeshtë dhe ekonomike. Studimet kanë treguar se gratë që e konsumojnë atë rregullisht kanë një nivel më të ulët të kolesterolit dhe triglicerideve.
  2. STRESI:Stresi shkakton rritje të kortizolit në gjak, një hormon që është thelbësor për të mbajtur ekuilibrin biokimik të trupit. Rritja e nivelit të kortizolit ndikon në shtimin e peshës, sidomos në zonën rreth stomakut dhe belit. Këto lloje të depozitave yndyrore njihen dhe si "dhjam" toksik. Një efekt po aq negativ i kortizolit është ndikimi i tij në nivelet e insulinës me cka sjell një c'rregullim në balancimin e sheqerit.
  3. GJUMI: Shumë pak gjumë mund të ngadalësojnë procesin e humbjes së peshës. Studimet tregojnë se gratë që flejnë më shumë se shtatë orë, janë më të holla se ata që flejnë shumë më pak. Kjo për shkak se niveli i kortizolit fillon të rritet pas orës 22:30 dhe 23:30 , në qoftë se ju jeni ende zgjuar.
dua