Qysh me i ditë shkaktarët e migrenës? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë shkaktarët e migrenës?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 21 March 2017 | 21:36
Migrena është sëmundje e trashëgueshme, shpesh herë mund të shfaqet gjatë fëmijërisë. Shkaktarët kryesorë të saj janë mungesa e madhe e gjumit, stresi i tepërt, mungesa e të ushqyerit, përdorimi i alkoolit,  luhatjet hormonale ose përdorimi i tepërt i ilaçeve që lirojnë dhembjet. Shkaktari i migrenës është një sinjal kimik që shkakton dhimbjet e sensorëve, të lidhura me indet e nofullës, dhe ballit. Ky sinjal shkakton inflamacionin e enëve të gjakut dhe zgjerimin e enëve të gjakut në kokë në këtë mënyrë migrena pasohet me dhimbjet e mëdha të kokës.
dua