Qysh me i ditë shkaqet e alergjive të syve? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë shkaqet e alergjive të syve?

| Shendet | 06 November 2017 | 16:32

Alergjitë e syve zakonisht quhen pezmatim alergjik. 

Më të shpeshta janë alergjitë sezonale dhe alergjitë akute konjunktivit.

Këto lloj alergjish shkaktojnë reagime imunologjike. Thënë thjesht, nëse jeni alergjik ndaj ndonjë gjëje dhe vini në kontakt me të, do të krijohet reaksion alergjik me simptoma siç janë kruajtja ose teshtima.

Alergjitë që prekin sytë po ashti ndikojnë edhe në hundë.

Alergjitë më të shpeshta janë poleni, bari, pluhuri dhe qimet e maces ose qenit.

Image

 

dua