Qysh me i ditë simptomat e diabetit? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë simptomat e diabetit?

| Shendet | 30 June 2017 | 18:49

Diabeti është qrregullim i metabolizmit që ndikon në aftësinë e trupit për të përdorur apo prodhuar insulinën.

Kur qelizat tuaja bëhen rezistente ndaj insulinës apo trupi juaj nuk prodhon mjaftueshëm, niveli i sheqerit në gjak rritet duke shkaktuar simptomat e diabetit.

Simptomat e diabetit janë:

1.Humbja e pashpjegueshme e peshës.

2.Shikimi i paqartë apo ndryshimi në shikim.

3.Etja më e shpeshtë që shkaktohen nga niveli i lartë i sheqerit në gjak.

4.Rritja e nevojës për urinim.

5.Mpirja e këmbëve apo duarve.

6.Shërimi shumë i ngadaltë i plagëve.

7.Shfaqja e gungave të thata dhe kruarja e tyre.

8.Uria më e shpeshtë se zakonisht.

Image

 

dua