Qysh me i ditë simptomat e diabetit? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë simptomat e diabetit?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 01 December 2016 | 20:00
Diabeti është qrregullim i metabolizmit që ndikon në aftësinë e trupit për të përdorur apo prodhuar insulinën. Kur qelizat tuaja bëhen rezistente ndaj insulinës apo trupi juaj nuk prodhon mjaftueshëm, niveli i sheqerit në gjak rritet duke shkaktuar simptomat e diabetit. Simptomat e diabetit janë: 1.Humbja e pashpjegueshme e peshës. 2.Shikimi i turbullt apo ndryshimi në shikim. 3.Etja më e shpeshtë që shkaktohen nga niveli i lartë i sheqerit në gjak. 4.Rritja e nevojës për urinim. 5.Mpirja e këmbëve apo duarve. 6.Shërimi shumë i ngadaltë i plagëve. 7.Shfaqja e gungave të thata dhe kruarja e tyre. 8.Uria më e shpeshtë se zakonisht. The cut on his finger and plaster for wounds
dua