Qysh me i largu gurët në dhëmbë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i largu gurët në dhëmbë?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 25 November 2016 | 22:22
Përbërësit:
  • Peroksid hidrogjeni
  • Sode bikarbone (që është përbërësi më i përdorur për largimin e pllakës dentare)
  • Kripë
  • Antiseptik për larjen e gojes
Së pari, përzieni një lugë gjelle sode bikarbone me ½ lugë gjelle kripë në gotë. Për ta tretur masën përdorni brushën e dhëmbëve duke e njomur në ujë. Filloni të lani dhëmbët duke bërë lëvizje rrethore dhe pështyni pjesën që mbetet. Për rreth 5 minuta bëjeni të njejtën lëvizje. Së dyti, përzieni masën me ujë të ngrohtë dhe një filxhan peroksid hidrogjeni dhe lani dhëmbët me të. Kjo duhet të përzihet derisa të përfundojë e tërë përzierja si dhe në fund shpëlajeni gojën me ujë të ftohtë. Së treti, do të ju duhet pajisje dentare që të bëni një pastrim pak më të thellë të dhëmbëve për ndonjë mbetje të gurit. Por, mos harroni të jeni të kujdesshëm, sepse mund të dëmtoni mishërat e dhëmbëve. Së fundi, shpëlajeni gojën përsëri me antiseptik për shpëlarje të gojës. Procesi duhet të përsëritet pas çdo dy ditëve deri sa të arrini rezultat të mahnitshëm. dentist-850x468
dua