Qysh Me nga dua.com - Qysh me i largu kilogramët e tepërt? 

Qysh me i largu kilogramët e tepërt?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 08 November 2016 | 23:30

1. Mbështjellja e trupit.

Shumica e njerëzve mendojnë se mbështjellja e trupit është një mënyrë e lehtë për hequr dhjamin e tepërt në bark. Ky trajtim përfshin mbështjelljen e pjesës së belit me qese plastike dhe mbajtja ashtu për një kohë të gjatë.

2. Çajrat detoksikues.

Këto lloje çajrash, që mendohet se pastrojnë sistemin, përshpejtojnë metabolizmin dhe ulin fryrjen e barkut, mund të jenë efektive deri në njëfarë pike, megjithatë duhet të tregoni kujdes në përdorimin e tyre.

Teprimi me to mund të çojë në efekte anësore, si diarre për shembull. Çaji jeshil është më i mirë në këto raste, pasi është më diuretik, ndihmon për t’u dobësuar ose kur keni fryrje barku, dhe më e rëndësishmja, ka më pak efekte anësore.

3. Gjumi i mirë.

Fjetja mjaftueshëm, 7-9 orë në natë, ndihmon në normalizimin e funksionimit të zorrëve dhe parandalon kapsllëkun, duke minimizuar kështu fryrjen e barkut.

4. Hani shpesh dhe nga pak.

Kur hani vakte të bollshme, ata kërkojnë më shumë kohë për t’u tretur, dhe fermentimi i ushqimeve të patretura mund të çojë në gazra të brendshme.

Nëse këto gazra nuk dalin nëpërmjet gromësirave, atëherë mund të grumbullohen në stomak dhe zorrë, dhe shkaktojnë fryrje të tyre. Mundohuni të hani shpesh dhe nga pak që t’i jepni mundësi stomakut ta tresë ushqimin siç duhet.

kg

dua