Qysh Me nga dua.com - Qysh me i qetësu fëmijët e zemëruar? 

Qysh me i qetësu fëmijët e zemëruar?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 06 March 2017 | 20:51
1.Se pari lejo femiun qe ta njoh dhe shpreh inatin (zemerimin) e tij, por mundohu te inkurajosh qe shprehja e zemerimit te tij/saj te jet ne menyre te qete. Ju mund ti ndihmoni femiut tuaj qe te zhvilloj nje fjalor te ndjenjave sikur inati dhe frustrimi. Nese femiu juaj mund ti emroj (tregoj) keto ndjenja, ato ndoshta nuk do te jen edhe aq ngacmuese me per te. 2.Ulu me femiun dhe diskuto ndjenjat e zemerimit keshtu duke zbuluar shkakun qe po e brengos ate. Perkujto femiun se zemerimi  eshte emocion normal dhe se eshte normale qe te ndihet ashtu, por nuk eshte normale qe te shperthej (dmth duke bere ndonje sulm fizik apo verbal). 3.Sigurohu qe njemend po degjon femiun kur ai apo ajo flet. Mos u mundo qe ta besh tuajen me zor. Nganjeher femijet zemerohen pershkake se nuk ndjejne se po degjohen. Mos fillo te gjykosh femiun menjeher per ate qe thote por behu degjues i mire duke u munduar ta kuptosh. 4.Shiko prapa siperfaqes se zemerimit per te kuptuar se nga po vie i gjith ai zemerim. A eshte zemerimi ne pergjigje te ndonje situate specifike apo mos ndoshta ai zemerim po fsheh ndonje problem me te thelle? Nese femiu juaj zemerohet shpeshe konsidero se mos femiu jua mund te ket pasiguri apo shqetesime. Shpesh tensionet ne familje shpien qe femijet te jen te zemeruar.
dua