Qysh me kriju pika për hundë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me kriju pika për hundë?

| Shendet | 27 June 2017 | 19:32

1.Për të bërë tretësirë të kripur për hundë ju nevojiten vetëm dy përbërës: ujë dhe kripë.

Image

 

2.Për tu tretur kripa efektivisht në ujë, duhet të rritet temperatura e ujit.

Gjithashtu, duke vluar ujin ju do të mbysni ndonjë mikrobe të rrezikshme që gjendet në ujin e qezmes.

Pasi të keni vluar 100 ml ujë, shtoni ½ luge caji kripë..

Image

 

3.Ky hap është opcional, mirëpo mund të shtoni edhe ½ luge sodë bikarbone pasi që kjo do të rregulloj pH në tretësirë.

Image

 

Pasi të jetë ftohur tretësira, mbushni shishen e pikave apo ndonjë shishe me spërkatës që të mund të vendosni pikat në hundë.

 

dua