Qysh me ndalu fryerjen e stomakut? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me ndalu fryerjen e stomakut?

| Shendet | 12 September 2017 | 17:33

Shpesh ndihemi në siklet për shkak të gazrave dhe fryrjes së stomakut, por nuk kemi çfarë të bëjmë për të eliminuar një gjendje të tillë. 

Ja çfarë duhet të bëni:

Mos ha vakte të rënda - Kur ha shumë, sistemi tretës lodhet, ndaj edhe funksionon më ngadalë, duke i bërë gazrat edhe më të shpeshta.

Ha ngadalë dhe duke u përtypur - Gazrat në stomak ndodhin edhe për shkak të ajrit që mbledh gjatë procesit të shpejtë të ngrënies. Sa më shpejt e çon ushqimin në stomak, aq më shumë ajër thith nga jashtë dhe e dërgon brenda. Nëse ha ngadalë dhe duke u përtypur, atëherë gazrat eliminohen ndjeshëm.

Shmang ushqimet që shkaktojnë gaz - Produktet ushqimore që shkaktojnë gazra duhen eliminuar për shkak se shtojnë problemet me stomakun. Kështu, nëse ke të tilla probleme, shmang ushqimet si djathin, qumështin, dardhat, brokolin, fasulet, ushqimet e shpejta dhe pijet me gaz.

Ec për disa minuta - Ecja apo ushtrimet ndihmojnë më shumë tretjen, ndaj edhe reduktojnë ndjeshëm problemet me stomakun.

Image

 

dua