Qysh me shëru artritin? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me shëru artritin?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 09 May 2017 | 21:14
Fara e kajsisë e njohur ndryshe si bajamja e hidhur është njëra nga burimet më të mira të vitaminës B17. Kjo vitaminë mund të gjendet gjithashtu në fruta si pjeshka, molla e kumbullat. Është ende një çështje e diskutueshme, pasi disa shkencëtarë besojnë që kjo frutë është e shëndetshme, kurse të tjerë besojnë se është toksike. Mjekësia kineze e rekomandon farën e hidhur të kajsisë për kurimin e artrit, problemet e sistemit respirator, problemet me tretjen dhe presionin e lartë të gjakut? Në Rusi kjo frutë përdoret për ta luftuar kancerin. Farat e kajsisë përmbajnë gjurmë cianidi, të cilat në sasi të mëdha mund ta shkaktojnë toksikim, simptomat e të cilit janë temperatura e lartë, të vjellat dhe gjendja e komes.
dua