Qysh me shëru djegien e lëkurës në shtëpi? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me shëru djegien e lëkurës në shtëpi?

| Shendet | 12 June 2017 | 14:49

1.Hapi i parë që duhet të bëni posa keni vërejtur se jeni djegur apo keni filluar të djegeni, është të largoheni nga rrezet e diellit.

Qdo sekond më shumë që qëndroni më diell, do të bëj të përkeqësohet zona e cila është djegur.

 
Image

 

2.Më pas, bëni një dush me ujë sa më të ftohtë që mund të duroni.

Uji i ftohtë qetëson lëkurën dhe mund të ndihmojë në reduktimin e ashpërsisë së të djegurës.

Shmangni aplikimin e sapunit pasi që kjo mund ta irritojë lëkurën e djegur.

Image

3.Aplikoni xhel aloe vera në të gjithë zonën e djegur të lëkurës.

Përsëritni këtë proces të paktën 2 herë në ditë.

Image

 

4.Ekspozimi i gjatë në diell mund të shkaktoj dehidratim.

Prandaj, sigurohuni që të pini të paktën 6 gota ujë në ditë.

Image

 

 

dua