Qysh me shmangë ënjtjen e këmbëve dhe duarve? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me shmangë ënjtjen e këmbëve dhe duarve?

| Shendet | 23 August 2017 | 18:43

Ënjtja e këmbëve dhe duarve në periudhën e verës më së shpeshti vjen si pasojë e temperaturave të larta dhe për shkak të veprimit të gravitetit të fuqishëm. 

Ënjtja e këmbëve dhe duarve në periudhën e verës më së shpeshti vjen si pasojë e temperaturave të larta dhe për shkak të veprimit të gravitetit të fuqishëm.

Për shkak të nxehtësisë, enët e gjakut zgjerohen dhe vjen deri te problemi i kthimit të gjakut në zemër.

Grumbullimi i lëngjeve të tepërta vjen si pasojë e qëndrimit ulur për një kohë të gjatë në të njëjtin vend.

Nëse jeni të prirë ndaj ënjtjeve të duarve dhe këmbëve, është e rëndësishme t’i mbroni ato nga presioni i mëtejshëm dhe lëndimet.

Në rast të komplikimeve, shfaqjes së dhimbjes, skuqjeve, ose ngrohje në pjesën e fryrë nevojitet ndihma e mjekut.

Ënjtja e këmbëve mund të reduktohet ose të ndalohet tërësisht duke marrë më shumë lëngje, sidomos ujë dhe çaj.

Është e rëndësishme të konsumohen ushqime të pasura me hekur dhe vitaminë B, si spinaq, lakër jeshile, panxhar, ananas.

Është e rëndësishme, gjithashtu, të reduktohet duhani, alkooli dhe kripa.

Image

 

dua