Qysh Me nga dua.com - Qysh me ushqy fëmijën shëndetshëm? 

Qysh me ushqy fëmijën shëndetshëm?

Qysh Me Qysh Me | Shendet | 15 May 2017 | 20:15
Dietologia Rolina Naco tregon tre rregullat e arta që i duhen të gjithë prindërve të rinj për ushqyerjen e shëndetshme të fëmijëve të tyre. Ja çfarë thotë ajo:
  1. Një fëmijë që të ushqehet shëndetshëm duhet të jetë vërtet i uritur! 2. Në shtëpi duhet të disponohen vetëm ushqime të shëndetshme 3. Prindërit janë modeli për të dhënë shembullin
Sipas saj është shumë e rëndësishme: -Të kemi pak durim duke provuar 3-4 herë një ushqim qoftë edhe në mënyra të ndryshme gatimi -Të evitohet acarimi me refuzimet e disa ushqimeve, pasi do të krijojë një atmosferë negative dhe nuk do të kemi bashkëpunim -Të pranojmë edhe disa ushqime që mund të jenë për një kohë te ‘black list’ (listë e zezë) në një moment të dytë mund të bëhen të preferuara -Të mos përcillet ankthi dhe emocione të tjera te prindërit në lidhje me ushqimin. Është shumë e rëndësishme që çdo fëmijë të kuptojë se ushqyerja është një përkujdesje për të dhe jo për të plotësuar dëshirën e mamit, gjyshes apo për të plotësuar dëshirën e një shpërblimi që i është premtuar.
dua