Qysh me zbardh dhëmbët pa i dëmtuar me sodë buke? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me zbardh dhëmbët pa i dëmtuar me sodë buke?

Flogerta Driza Flogerta Driza | Shendet | 27 July 2020 | 16:15

Soda e bukës ka veti natyrale zbardhuese, kjo është arsyeja pse është një përbërës i njohur tek pasta e dhëmbëve.

 

Është një gërryes i butë që ndihmon në pastrimin e njollave sipërfaqësore tek dhëmbët.

Për më tepër, soda e pjekjes krijon një mjedis alkalik në gojën tuaj, e cila parandalon rritjen e baktereve.

Ky nuk është një ilaç që do të zbardh dhëmbët tuaj gjatë natës, por do ta vini re ndryshimin në pamjen e dhëmbëve tuaj me kalimin e kohës.

 

Shkenca nuk ka vërtetuar ende që larja me sode buke të thjeshtë do të zbardh dhëmbët tuaj, por disa studime tregojnë se pasta e dhëmbëve që përmban sode buke ka një efekt të konsiderueshëm zbardhës.

Një studim tjetër zbuloi se pastat e dhëmbëve që përmbajnë sode buke ishin dukshëm më të efektshme në heqjen e njollave të verdha nga dhëmbët sesa pastat standarde të dhëmbëve pa sode buke.

 

Sa më i lartë të jetë përqendrimi i sodës së buke, aq më i madh është efekti zbardhues. Për më tepër, pastat e dhëmbëve që përmbajnë sode buke heqin pllakëzat nga dhëmbët në mënyrë më efektive sesa pastat e thjeshta të dhëmbëve.

 

Për të përdorur këtë ilaç, përzieni 1 lugë çaji sode buke me 2 lugë çaji ujë dhe lyeni dhëmbët me paste. Mund ta bëni këtë disa herë në javë.

 
dua