Qysh me i mbajtë lulet e freskëta? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i mbajtë lulet e freskëta?

| Shtepiake | 12 February 2018 | 09:11

Përveç që e zbukurojnë çdo kënd dhe hapësirë të shtëpisë suaj, një buqetë me lule e rregulluar bukur, shpesh ju sjell edhe buzëqeshje në fytyrën tuaj.

1.Llaku për flokë ashtu sikur mban në formë modelimin tuaj të flokëve, ky mund të ndihmojë lulet tuaja të duken për një kohë më të gjatë të freskëta.
Largohuni nga buqeta me lule rreth 30 centimetra dhe spërkatni me llak flokësh gjethet dhe petalet.

Image

 

2. Në një vazo me lule, hidhni 60 ml lëng të gazuar (çfarëdo lloji).

Sheqerin që e përmban lëngu i gazuar zgjat freskinë dhe jetëgjatësinë e luleve tuaja. 

Image

 

3.Për t’i bërë lulet të duken të freskëta për një kohë sa më të gjatë, është e nevojshme që rritja dhe zhvillimi i bakterieve të mbahen në minimum.
Në një vazo me ujë, shtoni disa pika vodka (alkooli e ngadalëson rritjen e bakterieve) si dhe një lugë çaji sheqer (për ta ushqyer lulen).

Image

 

dua