Si të hiqni njollat e diellit në fytyrën tuaj me trajtime profesionale?

nga Flogerta Driza

Ekzistojnë disa trajtime profesionale në dispozicion që mund të largojnë njollat e diellit ose zvogëlojnë ndjeshëm pamjen e tyre. Këto trajtime duhet të kryhen nga një profesionist i trajnuar për kujdesin e lëkurës.

Laser resurfacing 

Gjatë përdorimit të kësaj metode me lazer, një pajisje si shkop i gjatë përdoret për të hequr shtresën e lëkurës së dëmtuar nga dielli. Lëkura e re është atëherë në gjendje të rritet në vendin e saj. Riparimi i fytyrës me lazer mund të zgjasë diku nga 30 minuta deri në dy orë në varësi të sa njolla dielli jeni duke trajtuar. Shërimi zakonisht zgjat diku nga 10 deri në 21 ditë.

Intense pulse light (IPL)

IPL përdor pulset e dritës për të eliminuar njollat e diellit në lëkurë. E bën këtë duke ngrohur dhe shkatërruar melaninën, e cila heq pikat e zbardhura. Një seancë IPL zakonisht zgjat më pak se 30 minuta dhe shkakton pak ose aspak dhimbje. Numri i seancave të nevojshme ndryshon nga personi në person.

Cryotherapy

Cryoterapia heq pikat e diellit dhe lezione të tjera të lëkurës duke i ngrirë ato me një zgjidhje të lëngshme të azotit. Oksidi i azotit mund të përdoret (në vend të azotit të lëngshëm) për trajtimin e njollave sipërfaqësore të errëta, siç janë ato të diellit, sepse nuk është aq agresive dhe ka më pak të ngjarë të shkaktojë flluskë. Cryoterapia zgjat vetëm disa minuta dhe në përgjithësi tolerohet mirë.

Zhveshja kimike e lëkurës

Kjo procedurë përfshin aplikimin e një zgjidhje acide për lëkurën, e cila krijon një plagë të kontrolluar që përfundimisht zhvishet, duke i bërë rrugë lëkurës së re. Zhveshja kimike e lëkurës mund të jetë e dhimbshme dhe të shkaktojë një ndjesi djegieje që zgjat disa minuta, por kjo mund të mjekohet me kompresa të ftohta dhe ilaçe.

Microdermabrasion

Mikrodermabrasion përfshin butësisht heqjen e shtresës më të jashtme të lëkurës tuaj duke përdorur një aplikues të veçantë me element gërryes. E cila ndiqet nga procesi i thithjes për të hequr lëkurën e vdekur. Duhet afërsisht një orë, shkakton pak ose aspak dhimbje dhe nuk kërkon anestezi. Lëkura juaj do të jetë rozë dhe do të ndihet e shtrënguar pas trajtimit, por kjo është vetëm e përkohshme.