Çka duhet të ha para fitnesit? - Qysh Me nga dua.com 

Çka duhet të ha para fitnesit?

Argjenda Selmani Argjenda Selmani | Sport | 20 May 2020 | 12:02

Gjysma e suksesit në fitnes varet nga ushqimi që konsumoni. Shumica e njerëzve kanë dilema se çfarë duhet të hanë në kohën sa janë duke ushtruar. Sidomos saktësisht disa orë para se të shkojnë në fitnes apo edhe pas.


Ne po ju përmendim disa ushqime që ekspertët i rekomandojnë për t’i konsumuar disa orë para se t’i drejtoheni palestrës. Ato janë ushqime që ju japin vlera të mira ushqimore dhe që ju ndihmojnë në djegjen e kalorive.
 

Banane

Bukë integrale ose e thekur

Gjalpë kikiriku

Patate
Oriz

Fileto pule

Fasule
Çokolladë proteinike

Kafe
 

Për fund, mos harroni asesi të qëndroni të hidratuar gjatë dhe pas stërvitjes. Ju duhet të pini ujë vazhdimisht. Sa shumë? Përafërsisht 30-35 ml për kg peshë trupore në ditë, plus një shtesë 500-1000 ml për çdo orë ushtrimi. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse ju djersisni shumë! Qëndroni të hidratuar para, gjatë dhe sidomos pas stërvitjes tuaj.

dua