Qysh me i shkri kilogramët e tepërt? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i shkri kilogramët e tepërt?

Qysh Me Qysh Me | Sport | 27 April 2017 | 20:29

Ushqimi i famshëm, i cili është shumë i dobishëm është fisteku.

Përveç reduktimit të nivelit të kolesterolit, ky fryt arror është një burim i shkëlqyer i fibrave, proteinave, dhe përmban një shumëllojshmëri të vitaminave dhe mineraleve.

Në të njëjtën kohë, shërben edhe si një antioksidant.

Duke pasur parasysh se fistekët janë të pasur me kalcium dhe hekur, janë të mirë për shëndetin e eshtrave dhe të dhëmbëve, dhe poashtu ndihmojnë për të luftuar aneminë e shkaktuar nga mungesa e hekurit.

Përndryshe, ekspertët kanë gjetur se fistekët zvogëlojnë ndjenjën e urisë për shkak se kontrollojnë hormonet që stimulojnë urinë, kështu që në këtë mënyrë mund të përmirësojnë kontrollin afatgjatë të nivelit të sheqerit në gjak.

Përveç të gjitha të mirave, ky ushqim i mrekullueshëm ulë kolesterolin e keq (LDL) dhe rritë kolesterolin e mirë (HDL) dhe kështu e mbronë zemrën.

dua