Katër elemente të reja që do të sjellë iOS 14? - Qysh Me nga dua.com 

Katër elemente të reja që do të sjellë iOS 14?

Flogerta Driza Flogerta Driza | Teknologji | 23 June 2020 | 15:33

Njerëzit mund të mos jenë në gjendje të mblidhen në grupe të mëdha, por kjo nuk e ka ndaluar Apple të presë konferencën e saj të zhvilluesve ëëDC online në internet. Me fjalën kryesore të ditës së parë, ne tani dimë se cilat karakteristika të reja po vijnë me iOS 14, iPadOS 14 dhe më shumë këtë vjeshtë. Ja disa të reja:

Mbështetje për Widget

Image
 

Widgets janë në dispozicion në iPhone që nga iOS 12, por tani ato po shpërthejnë në ekranet e smartphoneve. Pasi të përditësohen, përdoruesit do të jenë në gjendje të tërheqin jo vetëm ëidget-et nga Galeria e ëidget dhe t'i vendosin ato kudo në ekranin e tyre, porndo të jenë në gjendje të ndryshojnë madhësinë e ëidget 

Biblioteka e Aplikacioneve dhe Grupimi automatik

Image

iOS 14 sjell gjithashtu një organizim më të mirë të aplikacioneve. Në vend të një bande dosjesh ose faqesh që nuk i shihni kurrë, aplikacionet do të klasifikohen automatikisht në një Bibliotekë Aplikacionesh. Njësoj si dosjet, aplikacionet do të hidhen në një kuti kategorie të emërtuar që është më e lehtë për tu zgjedhur.

Ndërfaqja e Sirit ridiznjohet 

Image

Që nga lansimi i Siri në iPhone, asistenti virtual ka ngarkuar një ndërfaqe në ekran të plotë që mbulon të gjithë smartphone. Kjo nuk është më në iOS 14. Në vend të kësaj, siç mund të shihnii nga fotografia më lart, logoja e animuar e Sirit do të shfaqet në fund të ekranit, duke treguar që është duke dëgjuar.

E njëjta gjë vlen edhe për rezultatet e Sirit. Në vend që t'ju largojë nga çfarëdo aplikacioni ose ekrani që po shikoni, asistenti i integruar do të shfaq rezultatet e kërkimit si një grafik i vogël, lundrues në pjesën e sipërme të ekranit.

Mesazhe Pin, Përgjigje të Brendshme, Fjalime

Image
Apple po e bën më të lehtë për ju të mbani gjurmët e bisedave tuaja të preferuara ose më të rëndësishme në Mesazh. Duke filluar në iOS 14, do të keni mundësi të rrëshqitni një bisedë dhe ta vendosni në krye të aplikacionit. Në vend të një vrojtimi të tekstit, tani do të jeni në gjendje të hidheni shpejt në një bisedë duke shtypur foton e kontaktit.
dua