Qysh me i ditë ushqimet që përmirësojnë funksionin e mëlqisë? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë ushqimet që përmirësojnë funksionin e mëlqisë?

| Teknologji | 08 March 2019 | 10:40

Mëlçia është një nga organet më të rëndësishme të trupit të njeriut, e cila është e lidhur direkt me aparatin tretës. 

Kur mëlçia është e infektuar me parazitë dhe toksina, gjëja e parë që duhet të bëni është të ndryshoni regjimin ushqimor.

Për një mëlçi të shëndetshme ju rekomandojmë këto ushqime:

  • -Domatet: Domatet janë shumë të pasura me glutation, një proteinë e rëndësishme që detoksifikon mëlçinë.
  • -Qitro: Fryti i qitros detoksifikon trupin tuaj dhe përmirëson funksionin e mëlçisë.
  • -Agrumet: Agrumet janë një zgjedhje shumë e mirë për të stimuluar mirëfunksionimin e mëlçisë.
  • -Shafrani i Indisë: Luan rol si detoksifikues i mëlçisë.
  • -Molla: Një mollë në ditë, mban larg toksinat nga mëlçia për një vit.
  • -Hudhra përmirëson funksionet e mëlçisë.
Image

 

dua