Ja si do duket udhëtimi ajror pas Covid-19 - deri në vitin 2023 do jemi larg normales - Qysh Me nga dua.com 

Ja si do duket udhëtimi ajror pas Covid-19 - deri në vitin 2023 do jemi larg normales

Flogerta Driza Flogerta Driza | Udhetime | 14 May 2020 | 13:51

Që nga fillimi i pandemisë COVID-19, një gjë ka qenë e qartë: udhëtimi ndërkombëtar ka shumë të ngjarë të jetë industria e fundit që do të kthehet në normalitet.

 

Ndërsa udhëtimi i brendshëm i shteteve ka të ngjarë të rifillojë normalisht brenda fundit të vitit 2020, Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA) - organi më i lartë i industrisë për udhëtimin ajror në të gjithë botën - ka konfirmuar se udhëtimet jashtë shtetit nuk ka gjasa të kthehen në normalitet deri në vitin 2023.

 

Ja se si do të duket udhëtimi jashtë shtetit:

 

Çfarë është ‘pasaporta shëndetësore’?

 

Disa destinacione janë duke kërkuar të prezantojnë një pasaportë 'shëndetësore', e cila do të sigurojë që turistët të mos jenë të prekur nga viruset.

Për shembull, ishulli italian i Sardenjës po shikon prezantimin e pasaportave ‘shëndetësore’ për të ndihmuar në fillimin e industrisë së turizmit.

 

"Kushdo që do të hipi në një aeroplan ose në një traget do të duhet të tregojë (pasaportën shëndetësore) së bashku me dokumentin e tyre të identitetit," tha guvernatori i ishullit Christian Solinas për Arab News. Greqia, Turqia dhe Kili gjithashtu raportohet se po shqyrtojnë opsionin.

 

Ku do të jemi në gjendje të udhëtojmë?

 

Dr Tony Webber i UNSë, një ish-ekonomist dhe shefi i grupit Qantas, tha se trajektorja natyrore për lehtësimin e kufizimeve të udhëtimit ka të ngjarë të jetë kjo:

 
  • udhëtimi brenda shtetit me makinë (i cili tashmë është i lejuar në disa shtete);

  • udhëtimi ajror brenda shtetit;

  • udhetimi nderkombetar ajror dhe makina;

  • udhëtimi rajonal ajror;

  • dhe, së fundi, udhëtimi ndërkombëtar ajror.

 

Si do të ndryshojë udhëtimi ajror?

 

Ndërsa shumë linja ajrore kanë luftuar financiarisht në mes të pandemisë, ka të ngjarë që biletat e aeroplanit të kushtojnë dukshëm më tepër.

 

Distancimi social, i cili do të ekzistojë derisa të bëhet e mundur një vaksinë për COVID-19, do të ndikojë gjithashtu në fluturimet ajrore.

 

Në fillim të kësaj jave, komunikimi i transportit ajror dhe specialisti i IT SITA postoi një artikull të titulluar, A 'New Normal':The changing face of air transport post COVID-19, Which outlined the potential future of air travel.

 

Ndryshime të tjera taksative që janë bërë ndaj aeroporteve dhe aeroplanëve përfshijnë kontrollimin e temperaturës, pastrimin më të shpeshtë të kabinës dhe testimin për COVID-19. E ardhmja duket goxha e kufizuar.

dua