Qysh me i ditë përfitimet shëndetsore nga shalqiri? - Qysh Me nga dua.com 

Qysh me i ditë përfitimet shëndetsore nga shalqiri?

Qysh Me Qysh Me | Ushqim i Shpejte | 27 May 2020 | 10:55

Shalqiri është një frut, për të cilin mendojmë se duhet konsumuar vetëm verës, për shkak të freskisë që na jep kur e konsumojmë. 

Ekspertët e ushqimit kanë radhitur pesë arsye, për të cilat duhet ta konsumojmë shalqirin, dhe jo vetëm në verë. Ja 6 arsyet për të cilat, shalqiri nuk duhet të mungojë në dietën e askujt.

1.Sepse përmban likopenë aq sa konkurron për kurorën me domatet
2.Likopenët janë një faktor i rëndësishëm në botën e ushqimit. Janë super antioksidantë që kundërshtojnë radikalet e lira dhe ndihmojnë për të mbrojtur organizmin nga tumoret dhe sëmundjet kardiovaskulare, sipas specialistëve.
3.Sepse lehtëson dhembjen e muskujve
4.Sepse i bën mirë zemrës dhe enëve të gjakut dhe ndoshta kundërshton grumbullimin e yndyrës.
5.Sepse shalqiri është një produkt i fuqishëm dhe efikas në heqjen e etjes
6.Sepse është një burim i shkëlqyer vitaminash.

dua