Ushqimet që do t’ju ndihmojnë t’i kaloni më lehtë menstruacionet gjatë verës

nga Argjenda Selmani

Në verë duhet, si në çdo stinë tjetër, të konsumoni sa më shumë fruta. Ato duhet të jenë të freskëta në mënyrë që t’i shijoni sa më shumë, por edhe të përfitoni prej tyre. Pse është e rëndësishme të ushqeheni mirë gjatë menstruacioneve?

Ushqimi që ju konsumoni gjatë periodave ndikon në mënyrën si i përjetoni ato. Disa ushqime mund t’ju ndihmojnë për të lehtësuar simptomat e zakonshme, si fryrjen, ndryshimet e humorit dhe nervozizmin. Zgjedhja e frutave është zgjidhja në këtë situatë, transmenton class.

Shalqinjt
Shalqinjt janë një opsion i mirë në qoftë se ndiheni e fryrë, sidomos ditët e para t
ë periodave. 

Bananet
Bananet dihet që kanë potasium dhe vitaminën B6. Ato ndihmojnë jo vetëm me lëvizjen e zorrëve dhe tretjen, por edhe për të ngritur humorin tuaj.

Portokallet
Kalçiumi në portokall ndihmon në reduktimin e ankthit. Era e freskët e lëvozhgës së portokallit dhe Vitamina D brenda portokallit gjithashtu rrisin humorin tuaj nëse ndiheni keq.