Virus Masiv ne Google Drive, Qysh me heke nga llogaria juaj?

nga Argjenda Selmani

Kujdes, nese e keni pranuar nje email si ky me poshte, MOS e Hapni, seriozisht MOS e hap. Nese e keni pranuar email nga ndonje peson qe do te ndaj me ju (SHARE) ndonje dokumentet nga Google Doc, edhe nese e njifni personin ju nuk duhet te hapni. Sot me daten 3 Maj eshte duke qarkulluar nje lloj i PHISHING (Virus elektronik). Me poshte mund te shihni Qysh funksionon ky virus:

 1. Sikurse shihet ne fotografine me larte, ju e pranoni nje email (perfshire shoket) qe te thote, ju keni pranuar nje fajll nga nje shok i cili eshte ne kontak listen tuaj.

  Origjinali: Google Doc has been shared with you, likely from someone in your contact list.

 2. Kur ju klikoni ne button, ju dergon ne dritaren realte te Google Doc, i cili ju drejton te kyceni me email dhe fjalekalim. (Ose ashtu duket)
 3. Zgjidheni llogarine tuaj qe do te perdoni, e cila duket te jete “Google Docs”Google Llogaria - Kycu
 4. Ne kete hape, kur te klikoni llogarine tuaj ju do ti jepni casje per krejt fajllat dhe folderat llogarise te huaj.
 5. Pasi te marrin casje ne llogarine tuaj, do te ju shkon te gjith kontakt listes tuaj i njejti email ju i del sikurse Ju i keni derguar dicka shokut tuaj dhe perseritet hapi nr 1.

Disa veqori qe i perdorin hackerat:

 • Perdorimi i Google login sistemit
 • Perdorin emrin “Google Docs”
 • Dallohet casja e hackereve vetem nese e shikoni listen e casjes e cila eshte “Google Docs”
 • E tejkalon 2 step verifikimin
 • I dergon emaila te gjithe kontakt listes tuaj

Qysh me ndal virusin nese veq jeni ndikuar nga ai?