Hana Cakuli foto 1

Hana Cakuli

Hana Cakuli | Biografia Hana Cakuli vajza modeste nga Ulqini ka lindur më 24 Maj 1989 në Ulqin, e cila karakterizohet me sharm dhe thjeshtësi gjë që as fama nuk e ka ndryshuar. Me gjithë këto epitete Hana Cakuli gëzon respekt dhe përkrahje të madhe në skenën Shqiptare. Qysh kur ishte e vogël ajo kishte […]

Read More
Eda Zari foto

Eda Zari

Eda Zari | Biografia Eda Zari u lind në Tiranë në Nëntor të vitit 1970 dhe si 4 vjeçare filloi të shfaqte talentin e saj për muzikë. Fillimisht në ambiente familjare e më vonë edhe del në skenë për herë të parë si 6 vjeçare. Në moshën 16 vjeçare Eda Zari u prezantua për herë […]

Read More
Elina Duni foto

Elina Duni

Elina Duni | Biografia Elina Duni, vajza e shkrimtares Besa Myftiu dhe e regjizorit Spiro Duni, lindi në Tiranë në vitin 1981. Elina ngjitet për herë të parë në skenë në moshën pesë vjeçare, dhe fillon studimin e violinës. Gjatë viteve 1986-1991 ajo këndon në Radio Televizion ashtu si dhe në Festivalet e Fëmijëve ndërsa në vitin […]

Read More
Çun Lajçi foto 1

Çun Lajçi

Çun Lajçi | Biografia Çun Lajçi i lindur në Prizren nga nëna Sheqere dhe babai Ali, ishte nxënës I shkollës së mesme në Prizren kur për herë të parë në një shfaqje të realizuar nga “Trupa Krahinore e Teatrit“ kishte parë një shfaqje të vërtetë. Dhe kështu bënë një shkëputje në mes emocioneve dhe të brendshmes […]

Read More
Aleksandër Moisiu aktor

Aleksandër Moisiu

Aleksandër Moisiu │ Biografia Aleksandër Moisiu i njohur në botën ndërkombëtare të filmit si Reison Gjaci, u lind më 2 Prill të vitit 1879 në Kavajë, Shqipëri por jetoi në Vjenë të Austrisë. Me ndihmën e Jozef Kainc ai shkoi në Vjenë në moshën 19 vjeçare ku edhe filloi karrierën e tij si aktor me role […]

Read More
Adem Mikullovci teater

Adem Mikullovci

Adem Mikullovci │ Biografia  Teatri dhe Adem Mikullovci  Adem Mikullovci si pjesë e plejadës së aktorëve të ish-“Teatrit Popullor Krahinor të Kosovës“ tash “Teatri Kombëtar I Kosovës“, u lind në vitin 1943 në qytetin e bukur të Mitrovicës. Për shkak të situatës politike në vend Adem Mikullovci I ndërpreu studimet në Akademinë për Teatër dhe Film […]

Read More
Arta Dobroshi Kanë

Arta Dobroshi

Biografia e Arta Dobroshi Arta Dobroshi, aktorja e njohur kosovare e përmendur për performancën e saj dhe aftësinë që në mënyrë të veçantë ju jep jetë dhe shpirt roleve të saj si aktore, ka lindur më 2 Tetor në vitin 1980 në Prishtinë. Gjatë shkollës së mesme ajo ka qenë pjesmarrëse në shumë shfaqje të […]

Read More