Festat zyrtare

festat-zyrtare

Festat zyrtare në Kosovë dhe Shqipëri ju mundësojnë të viheni në dijeni për festat e vitit të cilin ndodhemi.

Në rastet kur festat zyrtare bien në ditën apo ditët e pushimit javor (e shtunë dhe/ose e diel), atëherë pushimi shtyhet në ditën apo ditët pasardhëse të punës (e hënë dhe e martë).

Në rast se do të ketë ndryshime te kalendari i festave zyrtare shtet përkatëse zakonisht bëjnë një njoftim të dytë me kohë.

Festat Zyrtare në Kosovë 2022

Festat zyrtare ne Kosove

01 Janar 2022 – Festa e Vitit të Ri

02 Janar 2022 – Festa e Vitit të Ri

14 Shkurt 2022 – Dita e Pavarësisë së Kosovës

9 Prill 2022 – Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës

17 Prill 2022 – E diela e Pashkëve Katolike

24 Prill 2022 – E diela e Pashkëve Ortodokse

01 Maj 2022  – Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve

02 Maj 2022 – Dita e Fitër Bajramit apo e Bajramit të Madh

09 Korrik 2022 – Dita e Kurban Bajramit apo dita e Bajramit të vogël.

25 Dhjetor 2022 – Krishtlindjet Katolike

Festat Zyrtare në Shqipëri 2022

Festa zyrtare në Shqipëri

01 Janar 2022 – Festa e Vitit të Ri

02 Janar 2022 – Festa e Vitit të Ri

14 Mars 2022 – Dita e Verës

22 Mars 2022 – Dita e Nevruzit

17 Prill 2022 – E diela e Pashkëve

24 Prill 2022 – E diela e Pashkëve

01 Maj 2022  – Dita e Punëtorëve

02 Maj 2022 – Dita e Fitër Bajramit

09 Korrik 2022 – Dita e Kurban Bajramit

05 Shtator 2022 – Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës

28 Nëntor 2022- Dita Flamurit dhe e Pavarësisë

29 Nëntor 2022 – Dita e Çlirimit

08 Dhjetor 2022 – Dita Kombëtare e Rinisë

25 Dhjetor 2022 – Krishtlindjet Katolike

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj: