Këshillat e sigurisë

Privatësi & Kujdes

Në përgjithësi, ju bëni:

 • Gjithmonë kini kujdes kur komunikoni me njerëzit në internet.
 • Mos i kaloni të dhënat tuaja personale siç është fjalëkalimi juaj palëve të treta. Nëse i kaloni të dhënat personale, privatësia juaj rrezikohet. Nëse një person ka akses në profilin tuaj pa leje, ju lutemi raportoni një sjellje të tillë.
 • Gjithmonë kini kujdes kur ndani informacione personale (të tilla si adresa e email, të dhënat e mesazheve, emrin e plotë, URL-në dhe informacionin financiar) me një përdorues tjetër.
 • Kini kujdes nëse dikush kërkon të dhënat tuaja bankare, numrin e kartës së kreditit ose informacion tjetër financiar. Mos i dërgoni para askujt. Kini kujdes nëse dikush e paraqet veten si përfaqësues të shoqërisë sonë ose të tjerëve dhe ju kërkon që të paguani një çmim për shërbimet që nuk ofrohen nga dua AG.
 • Mos përdorni emra provokues ose të dyshimtë – kjo mund të tërheq turmën e gabuar. Ne përgjithësisht ju rekomandojmë të përdorni emrin tuaj të parë pa mbiemër.
 • Nëse përballeni me sjellje të papërshtatshme nga një anëtar, shikoni për skedarin Reportim Abuzimi, i cili I dërgon njoftime të menjëhershme ekipit tonë. Ju gjithashtu keni mundësinë për të “Bllokuar” nëse një anëtar po ju ngacmon ose ndiheni jo rehatshëm për të komunikuar me ta. Mos lejoni të abuzohenini ose të ngacmoheni – bllokoni anëtarin në fjalë ose raportoni atë në ekipin tonë. Ne kemi një ekip monitorues dhe efektiv të kontrollit për të adresuar çështjet me të cilat përdoruesit mund të hasin gjatë përdorimit të platformës sonë.

Siguria

dua.com është një vend për të bërë miq të rinj. Miqtë kujdesen për sigurinë dhe mirëqenien e njëri-tjetrit. Ne kujdesemi për sigurinë tuaj. Kjo është arsyeja pse ne ju japim disa këshilla të sigurisë.

Nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim, ju lutemi na vini në dijeni duke na dërguar një e-mail në: support@dua.com

Nëse thjesht dëshironi të thoni përshëndetje, është e mirëpritur! Ne do të donim të dëgjonim nga një mik.

Informacion i përgjithshëm

dua.com është e angazhuar për krijimin e një mjedisi të sigurt dhe të qetë ku mund të takoni njerëzit në komunitetin tuaj. Kjo fillon me më tepër sesa thjesht anën teknologjike të gjërave. Dhe kjo ju përfshin ju!

Siguria në internet është një çështje komplekse dhe asnjë sistem nuk mund të konsiderohet 100% i sigurt. Nëse ndodh një shkelje e sigurisë, ne do të veprojmë sa më shpejt të jetë e mundur për të zgjidhur problemin. Ne do të bëjmë gjithçka që mundemi për të mbajtur të sigurtë informacionin tuaj personal me ne. Këto të dhëna nuk do të jenë të aksesueshme publikisht dhe do të mbrohen nga ne, sipas standardeve të Ligjit Zviceran për Mbrojtjen e të Dhënave.

Ju jeni personalisht përgjegjës për ato që ndani me përdoruesit e tjerë në profilin tuaj. Informacioni që ju jepni në profilin tuaj mund të shpërndahet nga përdoruesit e regjistruar në mënyra të ndryshme. Ne ju rekomandojmë që të mos ndani shumë informacione personale në profilin tuaj.

Asnjëherë mos dërgoni:

 • Numrin e rrugës dhe shtëpisë
 • Numrat e telefonit
 • Informacione në lidhje me punën
 • Informacione të tjera të ndjeshme që e bëjnë më të lehtë identifikimin tuaj.

Ju lutemi mbajeni të sigurt llogarinë dhe informacionin e hyrjes. Mos i ndani me të tjerët.

Nëse dyshoni se ka një shkelje sigurie ose një aktivitettë pazakontë në llogarinë tuaj, një profil të dyshimtë, një kërkesë kontakti të padëshiruar nga një përdorues tjetër, ose çfarëdo qoftë ajo që ju bën të ndjeheni të jo rehatshëm ose të pasigurt, ju lutemi na kontaktoni menjëherë në support@dua.com

Të menduarit e qartë

Për disa njerëz, komunikimi në internet mund të krijojë shumë shpejt një ndjenjë të intimitetit të thellë. Disa madje shkojnë aq larg sa të thonë që kanë rënë në dashuri me një person para se t’i kishin takuar edhe ata në jetën reale. Kini kujdes nga ndjenja të tilla. Përdorni si kokën edhe zemrën. Jepini vetes kohë për të njohur më mirë personin tjetër. Qëndroni në zonën e sigurt të sistemit tonë të mesazheve përpara se të kaloni në mesazhe private ose forma të tjera të komunikimit. Nëse ndiheni dyshime për dicka, na tregoni në support@dua.com në mënyrë që të mund të hedhim një vështrim. Ne duam ta bëjmë dua-n një vend të sigurt për të gjithë.

Këshillat e kontaktit

Merrni mjaftueshëm kohë për të njohur personin me të cilin po flisni. Kaloni në mesazhe private vetëm kur ndiheni plotësisht të sigurt. Mos e jep numrin e telefonit ose adresën tënde kaq shpejt.

Data e parë

Takimi me një person që ju pëlqen për herë të parë është vërtet emocionuese. Ende ka disa gjëra për tu marrë parasysh. Mendoni qartë, pavarësisht nga të gjitha fluturat në stomakun tuaj.

 • Takimet e para duhet të bëhen në një hapësirë publike dhe në një kohë të përshtatshme. Pushimet e drekës janë një mënyrë e mirë për të takuar dikë për herë të parë në një mënyrë të sigurt. Nëse është e mundur, mos u takoni gjatë natës dhe në vende të largëta ose të izoluara.
 • Përdorni makinën tuaj ose transportin publik. Mos lejoni që personi që ju do të takoni t’ju marrë në shtëpi (shiko të dhënat personale).
 • Kufizoni konsumin e alkoolit ose mos pini fare. Ju duhet të jeni në gjendje të mendoni qartë.
 • Tregoni një shoku për planet tuaja dhe vendosni që të kontantoni më vonë me të.
 • Gjithmonë mbajeni afër telefonin tuaj.

Sinjalet paralajmëruese

Ekzistojnë disa sinjale paralajmëruese që ju tregojnë të jeni vigjilentë kur jeni me një përdorues tjetër. Nëse shihni një ose më shumë prej tyre dhe/ose keni një dyshim, ju lutemi na kontaktoni menjëherë në support@dua.com

 • Fotografia e profilit është e një personi jashtëzakonisht tërheqës dhe/ose
  duket si një foto e inskenuar (p.sh. foto modeli etj.)
 • Personi pretendon të jetë një anëtar i ushtrisë amerikane ose një e ve. Kjo
  është një strategji popullore mashtrimi.
 • Personi dëshiron t’ju afrohet shumë shpejt.
 • Personi mund të kërkojë para dhe ndihmë tjetër financiare, me pretekstin për trajtimin e një anëtari të sëmurë të familjes ose nëse ai ose ajo ka ngecur në një vend të huaj. Kjo është gjithashtu një strategji popullore.
 • Personi dëshiron të kalojë në forma private të mesazheve (e-mail, telefon, WhatsApp) shumë shpejt.
 • Personi do të fshijë llogarinë e tyre në dua.com.