Moti ne Delvine

moti ne delvine

Moti ne Delvine per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Shqipërisë:

Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Tiranë
Durrës
Shkodër
Fier
Berat
Korçë
Vlorë
Elbasan
Lezhë

Moti ne Delvine i takon klimës mesdhetare me ndikime të herë pas hershme të rrymave klim atike kontinentale.

Moti në Delvinë – Karakteristikat

Marrë parasysh relievin dhe pozitën gjeografike të Delvinës. Delvina është qytet dhe bashki në jug të Shqipërisë. Është formuar si bashki në vitin 2015 dhe i takon qarkut të Vlorës.

Me një sipërfaqe prej 183 km2 bashkia e Delvinës ka një popullsi prej gjithsej 7 mijë e 624 banorëve. Delvina shtrihet që nga mali I gjerë në veri apo siç quhet edhe mali I sopotit, i cili ndan Delvinën nga Gjirokastra. Në jug shtrihet në gopën e Delvinës, përderisa në jug perëndim kufizohet me Sarandën.

Delvina

Duke ndjekur rrugët nacionale, Delvina aeroporti ndërkombëtarë ‘Nënë Tereza’ kanë largësi mes tyre prej 205 km.Ekonomia e Delvinës në kohën e komunizmit bazohej kryesisht në fabrikat dhe uzinat e atëhershme, përderisa tani përveç të punësuarve në sektorin publik, Delvina konsiderohet si ndihmëse në sistemimin e turistëve si vazhdimësi e Sarandës në kulmin e sezonit turistik aty.

Se me çfarë është moti karakterizohet Delvina tregon fakti i afërsisë me Sarandën dhe me detin Jon. Klima mesdhetare mbizotëron shumicën e kohës duke u karakterizuar me temperatura të larta gjatë verës dhe me dimra të butë.

Temperaturat

Gjatë verës moti ne Delvine prek temperaturat tropikale shpesh herë duke kaluar mbi 40˚C. Temperatura më e lartë mesatare shënohet gjatë muajit gusht, 26.6˚C.

Lagështia e ajrit kur ka fryma që vijnë nga perëndimi është e lartë. Moti në Delvine gjatë dimrit karakterizohet me temperatura më të ngrohta krahasuar me pjesën tjetër të Shqipërisë. Të rralla janë rastet kur temperaturat shënojnë nën 0˚C. Temperatura më e ulët mesatare shënohet gjatë muajit janar 1.8˚C.

Percjellni Parashikimin e motit ne te gjithe Shqiperine, si psh. TiranaGjirokastraDurresi, Vlora etj.

Më shumë artikuj:

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me