Moti ne Durres

moti ne durres

Moti ne Durres per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Shqipërisë:

Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Tiranë
Durrës
Shkodër
Fier
Berat
Korçë
Vlorë
Elbasan
Lezhë

Moti ne Durres është përgjithësisht i ngrohtë. Durrësi është qytet bashki në Shqipërinë e mesme dhe prefekturë e qarkut të Durrësit.

Moti në Durrës – Karakteristikat

Duke qenë ne breg të detit Adriatik, rryma klimatike mesdhetare përcakton që moti në Durrës të jetë përgjithësisht I ngrohtë. Durrësi është qytet bashki në Shqipërinë e mesme dhe prefekturë e qarkut të Durrësit.

Është qyteti i dytë më i madh në Shqipëri, pas Tiranës. Durrësi është edhe një nga qytetet më të lashta në gjithë trojet Shqiptare. Studiusit në gërmadha kanë gjetur shenja të organizimit të jetës që datojnë në shekullin IX para erës sonë.

Në të shkuarën qyteti i Durrësit është njohur me emrin ‘Dyrrahu’.

Durrësi

Durrësi shtrihet vijë të drejtë me Tiranën në perëndim të saj me një largësi prej 31 km. Sa i përket detit, Durrësi është i vendosur në një nga pikat më të ngushta të detit Adriatik. Ai ka larg Barin e Italisë vetëm 300 km, dhe Brindisin vetëm 200 km.

Kjo ka bërë që porti i Durrësit të jetë porti kryesor për transportin detar të njerëzve dhe mallrave. Durrësi sot ka një sipërfaqe prej 323 km2 dhe mbi 200 mijë banorë. Përveç ndërtimeve për banim të shumta janë rezortet turistike në Durrës ndërtimet e pallateve që shfrytëzohen vetëm gjatë sezonit turistik veror.

Karakteristikat

Lirisht mund të themi që Durrësi është kryeqyteti i turizmit bregdetar të Shqipërisë. Moti në Durres ndryshon varësisht stinëve, por përgijthësisht konsiderohet stabil. Vera në Durrës është e nxehtë dhe e thatë, përderisa dimri është I freskët me reshje të herë pas hershme. Pranvera e Vjeshta në Durrës janë stabile edhe sa I përket temperaturave edhe sa I përket reshjeve.

Temperaturat

Temperaturat gjatë verës shënojnë ngritje shpesh herë duke kaluar 30C, përderisa temperaturat më të larta mesatare shënohen gjatë muajve korrik e gusht, 28.6C. Gjatë dimrit moti ne Durres shënohet me ulje të temperaturave, por të rralla janë rastet kur këto temperatura prekin nën 0C.

Temperatura më e ulët mesatare shënohet gjatë muajit janar 4.8C. Sasia mesatare e reshjeve të shiut gjatë vitit në Durrës arrin deri në 1040 mm.

Ketu mund te  gjeni Parashikimin e motit ne te gjithe Shqiperine, pra:
Tirana, GjirokastraFieriVlora etj.

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me