Moti ne Gjirokaster

moti ne gjirokaster

Moti ne Gjirokaster per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Shqipërisë:

Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Tiranë
Durrës
Shkodër
Fier
Berat
Korçë
Vlorë
Elbasan
Lezhë

Moti ne Gjirokaster i takon klimës mesdhetare. Gjirokastra është qytet bashki dhe qendra e Qarkut me po këtë emër në jug të Shqipërisë.

Moti në Gjirokastër – Karakteristikat

Qyteti për shkak të vjetërsisë së tij dhe për shkak stilit ottoman të qyteteve tregtare, në vitin 2005 është përfshirë në listën e qyteteve të mbrojtura nga Unesco.

E vendosur në faqen e Malit të Gjerë, Gjirokastra shtrihet në shpatet veri lindore të këtij mali dhe në krahun e majtë të luginës së lumit Drino. Duke qenë me përmbatje të madhe gurore faqet e malit janë pothuajse të zhveshura nga gjelbërimi.

Kjo bën që në rast të reshjeve, uji lëshohet qytetit rrëmbyeshëm në secilën lagje të tij.

Karakteristikat

Edhe pse Mali i Gjerë ndan qytetin e Gjirokastrës nga bregdeti, moti ne Gjirokaster shpesh karakterizohet me temperatura si të bregdetit.

Gjirokastra jo rastësisht konsiderohet si një nga qytetet më të bukura në gjithë ballkanin. Me qindra shtëpi-kullë të tipit osman me çatitë dalluese të gurta, ballkonet e drunjta dhe muret e gurta herë-herë të zbardhura me gëlqere, të shumtë janë shkrimtarët e piktorët që janë munduar që përmes veprave të tyre të prezentojnë këtë qytet në gjithë botën.

Shkrimtari i njohur shqiptar Ismajl Kadare në mesin e shumë veprave kolosale ka dhe veprën e tij ‘Kronikë në gurë’.

Mbi qytetin I cili nga lartë duket I hirtë për shkak të kulmeve të hirta, qëndron kalaja e Gjirokastrës e cila është ndër kalatë më të ruajtura në Shqipëri dhe tërhjek me mijëra vizitorë të qytetit jugor.

Temperaturat

Moti ne Gjirokaster gjatë verës shënon ngritje të temperaturave duke u krahasuar me vendet e bregdetit. Muaji më i nxehtë është Gushti ku temperatura mesatare më e lartë shënon 34˚C. Të shpeshta janë rastet kur në Gjirokastër temperatura kalon mbi 40˚C.

Dimrat në Gjirokastër për dallim nga pjesa bregdetare karakterizohen me reshje të mëdha të shiut. Temperatura më e ulët mesatare shënohet gjatë dy muajve: janar dhe shkurt me nga 1˚C.

Ndjekni Parashikimin e motit ne te gjithe Shqiperine, si psh:
TiranaDurresiFieriVlora etj.

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me