Moti ne Korce

moti ne korce

Moti ne Korce per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Shqipërisë:

Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Tiranë
Durrës
Shkodër
Fier
Berat
Korçë
Vlorë
Elbasan
Lezhë

Moti ne Korce përcaktohet nga klima kontinentale dhe karakterizohet me verë të ngrohtë dhe dimra të fortë me reshje të shumta.

Moti në Korçë – Karakteristikat

Korça është qytet i Shqipërisë që shtrihet në jug lindje të vendit.

Përveçse qendër e prefekturës së Korçës dhe qytet kryesor në lindje, Korça është ndër qytetit me monumente të rëndësishme historike. Në qytetin e Korçës sipas studimeve të arkeologëve janë gjetur shenja të jetës që prej shekullit të II para erës sonë, por qyteti morri formë ne shekullin e XV.

Themeluezi i Korçës ka qenë Iljaz Miharori, i cili ishte prijës shqiptar në perandorinë Osmane. Kontributi i tij në luftërat e kësaj perandorie sidomos në rrethimin e Konstandinopojës kanë bërë që të fitojë titullin Major në kuadër të perandorisë.

Në emrin e tij është dhe xhamia e vjetër në Korçë, xhamia e Iljaz Mirahorit.

Korça

Përveç xhamisë Korça karakterizohet edhe për strukturën e ruajtur të pazarit të vjetër, i cili edhe sot e kësaj dite luan të njëjtin rol. Vizitorë të shumtë vizitojnë pjesën e pazarit ku aty gjejnë përpunuesit tradicional të drurit.

Punimet e thurrurra të tekstilit dhe shijojnë ushqimet tradicionale Korçare nën tingujt e serenatave.

Korça në historinë e popullit shqiptar njihet edhe për mësonjtoren (shkollën) e parë në gjuhën shqipe të themeluar në vitin 1899 me kontributin e shumë rilindasve të asaj kohe. Poashtu në Korçë është edhe Katedralja “Ringjallja e Krishtit” e cila është katedralja kryesore e të krishterëve ortodoksë në Shqipëri.

Për shkak të bukurisë gjatë stinës së dimrit dhe festës së krishtlindjes vrulli I turistëve prek majat e tij gjatë muajit dhjetor në Korçë.

Shto këtu që malet që rrethojnë Korçën shumicën e kohës janë të mbuluara me borë.

Temperaturat

Moti ne Korce gjatë verës është I ngrohtë por temperaturat nuk prekin majet si në pjesët bregdetare. Lartësia mbidetare mbi 800 metra bën që temperaturat të jenë gjithnjë 1-2 gradë më lartë së në pjesë tjera. Temperatura më e lartë mesatare shënohet gjatë muajit korrik, 24.4C

Gjatë dimrit moti në Korçë karakterizohet me temperatura të ulëta dhe me reshje të shpeshta të shiut dhe të borës. Muaji më I ftohtë ëhtë janari ku shënohet temperatura më e ulët mesatare gjatë vitit -1.6C.

Ndjekni Parashikimin e motit ne te gjithe Shqiperine, si psh: TiranaGjirokastraDurresiFieriVlora etj.

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me