Moti ne Lezhe

moti ne lezhe

Moti ne Lezhe per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Shqipërisë:

Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Tiranë
Durrës
Shkodër
Fier
Berat
Korçë
Vlorë
Elbasan
Lezhë

Moti ne Lezhe është i nënshtruat komplet ndaj rrymës klimatike mesdhetare. Lezha është në pjesën veri perëndimore të Shqipërisë.

Moti në Lezhë – Karakteristikat

Lezha është qendra e rrethit dhe qarkut me po të njëjtin emër.

Me një sipërfaqe prej 505 km2, Lezha ka një popullsi prej 65 mijë e 560 banorëve.

Në ditët e sotme, Lezha është qytet në rritje. Porti i Shëngjinit, bashkë me plazhin si dhe plazhet tjera kanë bërë që Lezha të vizitohet nga pushues të shumtë, si dhe të jetë atraktive për bizneset.

Lezha

Poashtu pozita gjeografike duke qenë në rrugën që lidh Tiranën me pjesët veriore të vendit dhe kufirin me Malin e Zi, bën që Lezha të konsiderohet vend me shumë perspektivë.

Lezha shënjon në historinë tonë kombëtare një nga pikat më të rëndësishme. Heroi kombëtar Gjergj Kastrioti Skendërbeu para se të fillonte kryengritjen e tij kundër perandorisë osmane si pushtuese mbledhi të gjithë principatat në Lezhë, duke zyrtarizuar të ashtu quajturën Lidhja e Lezhës, lidhje kjo që shënjon organizimin e parë mbarë shqiptar, në formën në të cilën sot janë shtetet.

Nën simbolikën e organizimit të Lidhjes në Lezhë, aty ndodhet edhe varri i Gjergj Kastriotit. Pozita gjeografike e Lezhës është e përcaktuar nga fundi i lumit Drin, I cili me derdhjen e tij në detin adriatik formon Gjirin e Drinit.

Duke pasur lumin në mes dhe duke qenë e lagur nga ujërat e Adriatikut, moti ne Lezhe përgjithësisht karakterizohet me lagështi të madhe si gjatë verës ashtu edhe gjatë dimrit.

Temperatura

Vera shënohet me temperatura të larta gjatë ditës, përderisa netët janë të freskëta. Muaji më i nxehtë është gushti ku edhe shënohet temperatura më e lartë mesatare gjatë vitit, 29.8˚C. Gjatë dimrit moti ne Lezhe pëson ulje të temperaturave. Drini herë pas here duket se bart me vete edhe frymën kontinentale.

Temperatura më e ulët mesatare shënohet gjatë muajit janar, 1.4˚C.

Ndiqni Parashikimin e motit ne te gjithe Shqiperine, si psh: TiranaGjirokastraDurresiFieriVlora etj.

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me