Moti ne Malisheve

moti ne malisheve

Moti ne Malisheve per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Kosovës:

Moti ne Malisheve karakterizohet nga rryma e klimës së mesme kontinentale pra ka reshje të shumta me reshje deri ne 1100mm në vit.

Moti në Malishevë – Karakteristikat

Moti ne Malisheve karakterizohet nga rryma e klimës së mesme kontinentale.

Siç e cekëm dhe më parë, në territorin e komunës së Malishevës dominon klima e mesme kontinentale.

Kjo klimë karakterizohet me dimra të ftohtë me reshje të shumta dhe me verë të nxehtë e të thatë.

Moti ne Malisheve duke u karakterizuar edhe me reshje të shumta e bën që Malisheva të jetë komunë me reshje të shumta me reshje deri ne 1100mm në vit.

Temperaturat

Muaji me temperaturën më të ulët mesatare është Janari, -3.4C. Përderisa të shumta janë ditët kur temperaturat janë më të ulëta se -10C.

Përderisa në muajt e verës moti ne Malisheve karakterizohet me thatësi të madhe, muaji më I ngrohtë konsiderohet Korriku.

Temperatura më e lartë mesatare arrihet gjatë këtij muaji, 24.6C.

Malisheva

Malisheva shtrihet në pjesën qëndrore të Kosovës. Kufizohet me Lipjanin, Klinën, Drenasin, Rahovecin.

Me një sipërfaqe prej 306 km2 Malisheva ka largësi të përafërt me të gjitha qendrat e mëdha regjionale në Kosovë.

Komuna e Malishevës ka mbi 65 mijë banorë.

Karakteristikat

Komuna e cila mbahet mend si e vetmja zonë e lirë gjatë luftës, ka karakteristikë 2 fenomene ujorë që e bëjnë atraktive për vizitorë.

Burimi i ujit termale me sasi 250-300 litra në sekond, e bën pishinën e Banjës një nga pishinat më të vizituara gjatë vitit në Kosovë.

Shto këtu faktin që uji që buron ka edhe veti shëruese.

Ujëvarat e Mirushës vazhdojnë të mbeten një nga bukuritë më të mëdha jo vetëm në Malishevë por në gjithë Kosovën.

Fshati Mirushë karakterizohet si një nga fshatrat me temperaturën më të ulët gjatë natës, edhe për shkak të Ujëvarës.

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me