Moti ne Peshkopi

moti ne Peshkopi

Moti ne Peshkopi per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Shqipërisë:

Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Tiranë
Durrës
Shkodër
Fier
Berat
Korçë
Vlorë
Elbasan
Lezhë

Moti ne Peshkopi të cilesohet si i ftohtë sepse relievi malor me lartësi mbidetare shumë të lartë që varion nga 380 deri në 2751 metra.

Moti në Peshkopi – Karakteristikat

Peshkopia është qytet dhe ish bashki në pjesën veri lindore të Shqipërisë. Pas reformës administrative të vitit 2015, ajo u përfshi në kuadër të bashkisë së Dibrës, dhe është kryeqendra e rrethit dhe gjithë qarkut të Dibrës.

Relievi i gjithë zonës së Peshkopisë ëshë malor. Kjo bën që moti ne Peshkopi ti takojë rrymës së klimës mesdhetare malore.

Qyteti i cili ndodhet në brigjet e Lumit Drini i Zi, është një nga qytetet më lindore të Shqipërisë, duke qenë larg kufirit me Maqedoninë vetëm 20 km.

Karakteristikat

Gjatë dimrit moti ne Peshkopi shënohet me temperatura të ulëta dhe reshje të shumta. Në uljen e temperaturave ndikon edhe depërtimi i klimave kontinentale kryesisht nga pjesa lindore. Muaji më i ftohtë është janari ku shënohet edhe temperatura më e ulët mesatare gjatë vitit me -3C. Moti gjatë verës është përgjithësisht i butë dhe për shkak të relievit.

Temperaturat

Peshkopia konsiderohet si një nga zonat që ndriçohet më së paku orë nga dielli gjatë gjithë vitit. Muaji më i nxehtë është korriku ku temperatura më e lartë mesatare është 22C. Ajo që e bën të veçantë Peshkopinë është edhe dallimi i temperaturave brenda ditës deri në 6 gradë, nga pjesa fushore në atë malore. Temperatura maksimale e zonës është regjistruar në korrik të vitit 1996, kur në qytet është arritur 39.5°C.

Kurse ajo minimale është rregjistruar në 1959 kur ka arritur -20° në pjesën lindore të Peshkopisë.

Pamje nga Peshkopia

Ndjekni Parashikimin e motit ne te gjithe Shqiperine, si psh:
TiranaGjirokastraDurresi, Fieri, Vlora etj.

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me