Moti ne Puke

Moti ne Puke

moti ne puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Shqipërisë:

Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Tiranë
Durrës
Shkodër
Fier
Berat
Korçë
Vlorë
Elbasan
Lezhë

Moti ne Puke i takon klimës mesdhetare malore  me ndikime të herë pas hershmetë klimave kontinentale sidomos gjatë dimrit.

Moti në Pukë – Karakteristikat

Puka është një qytet dhe bashki në pjesën veriore të Shqipërisë.

E gjithë sipërfaqja e Pukës përshkohet nga ujëderdhje të shumta, që burojnë prej vargmaleve, dhe që ndërpreriten mes vete me lugina të thella e qafa të ngushta, me fshatra të vegjël e të shpërndarë. Bashkia e Pukës përfshinë një sipërfaqe prej 120 km2, dhe ka gjithsej 4800 banorë, që e bën Pukën një nga bashkitë me dendësinë më të ulët të banorëve për km2 me vetëm 40 banorë për km2. Moti në Pukë gjatë dimrit shënohet me temperatura të ulëta dhe me reshje të shumta. Mesatarja e reshjeve vjetore në Pukë arrin mbi 2000 mm gjatë gjithë vitit.

Moti në Pukë

Janari është muaji më ftohtë ku edhe shënohet temperatura më e ulët mesatare gjatë vitit – 3C. Të shpeshta janë rastet kur në Pukë Temperaturat arrijnë deri në – 24C. Bora në Pukë zgjat deri në mesin e muajit maj.

Në historinë e Pukës është shënuar dhe rasti kur më 29-30 Mars 1995 në qytetin e Pukës ka rënë borë deri në 85 cm. Prandaj, thuhet se në Pukë ka 6 muaj dimër. Në këtë ndikon edhe lartësia e madhe mbi nivelin e detit, sidomos të pjesëve malore.

Temperaturat

Kjo e bën gjithë zonën që të ketë mjaftueshëm ujëra gjatë gjithë vitit. Gjatë verës moti ne Puke, karakterizohet si klimë bjeshke. Këtë gjë e favorizon rrafshnalta ku ngrihet gjihë zona (835 m mbi nivelin e detit), me pishat që e rrethojnë, me dy ujëmbledhësit në afërsi të qytetit. Muaji më i nxehtë është Korriku ku dhe shënohet temperatura më e lartë mesatare gjatë vitit 20C. Temperatura më e lartë e arritur gjatë vitit në Pukë është 39C.

Pamje nga Puka

Ndiqeni motin edhe ne qytete si psh:
TiranaGjirokastraDurresiFieriVlora etj.

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne pogradec

Moti ne Pogradec

Moti ne Pogradec per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Pogradec është i

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne pogradec

Moti ne Pogradec

Moti ne Pogradec per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Pogradec është i