Moti ne Skenderaj

moti ne skenderaj

Moti ne Skenderaj per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Kosovës:

Moti ne Skenderaj i takon klimës kontinentale. Temperatura mesatare më e ulët shënohet gjatë muajit janar, -1.3˚C.

Moti në Skenderaj – Karakteristikat

Komuna e Skënderajt shtrihet në pjesën qëndrore të Kosovës. Ajo është epiqendra e regjionit të Drenicës, duke u kufizuar me Drenasin, Vushtrinë, Mitrovicën, Klinën dhe Istogun.

Me një territor prej 378 km2, Skënderaj ka mbi 57 mijë banorë. Moti ne Skenderaj i takon klimës kontinentale.

I gjithë territori i Komunës së Skenderajt ka konfiguracion kodrinoro malor. Lartësia mbidetare  varion nga 500 deri në 1150. Pika më të lartë në gjithë komunën paraqitet në majën e Qyqavicës me një lartësi prej 1117 m. Skënderaj si pjesë qëndrore e Drenicës ka qenë një nga vendet më të dëmtuara gjatë luftës së fundit.

Historia

Sa herë përmendet Skënderaj, të gjithëve përnjëherë na kujtohet familja Jashari dhe Prekazi. Në fillim të marsit në kujtim të renies së familjes Jashari, Skënderaj e Prekazi vizitohen nga shumë qytetarë nga gjithë Kosova dhe nga gjitha trevat shqiptare, në kuadër të Epopesë së UÇK-së. Në territorin e Skënderajt kalojnë 3 lumenjë, në lindje të komunës rrjedh lumi Klina, rrjedha e majtë e  Drinit të Bardhë.

Në lindje dhe juglindje rrjedhin lumejtë Sitnica dhe Drenica, moti ne Skenderaj gjatë dimrit karakterizohet me ftohtë të madh me temperatura të ulëta dhe me reshje të mëdha të borës. Mesatarja vjetore maksimale e të reshurave arrin deri ne 870mm ujë në vit.

Përderisa përveç të reshurave dhe temperaturës së ftohtë, erëra të fortë fryejnë nga veri perëndimi gjatë muajve të dimrit.

Temperaturat

Temperatura mesatare më e ulët shënohet gjatë muajit janar, -1.3˚C. Ka raste kur temperaturat më të ulëta në Skënderaj të arrijnë deri në -25˚C.

Gjatë verës moti ne Skenderaj pëson ngritje të temperaturave dhe karakterizohet me erëra të buta që fryejnë nga jugu dhe Lindja. Muajt më të nxehtë në Skënderaj janë korriku dhe gushti. Më e larta temperatur

Moti në Skenderaj – Karakteristikat

Komuna e Skënderajt shtrihet në pjesën qëndrore të Kosovës. Ajo është epiqendra e regjionit të Drenicës, duke u kufizuar me Drenasin, Vushtrinë, Mitrovicën, Klinën dhe Istogun.

Me një territor prej 378 km2, Skënderaj ka mbi 57 mijë banorë. Moti ne Skenderaj i takon klimës kontinentale.

I gjithë territori i Komunës së Skenderajt ka konfiguracion kodrinoro malor. Lartësia mbidetare  varion nga 500 deri në 1150. Pika më të lartë në gjithë komunën paraqitet në majën e Qyqavicës me një lartësi prej 1117 m. Skënderaj si pjesë qëndrore e Drenicës ka qenë një nga vendet më të dëmtuara gjatë luftës së fundit.

Historia

Sa herë përmendet Skënderaj, të gjithëve përnjëherë na kujtohet familja Jashari dhe Prekazi.

Në fillim të marsit në kujtim të renies së familjes Jashari, Skënderaj e Prekazi vizitohen nga shumë qytetarë nga gjithë Kosova dhe nga gjitha trevat shqiptare, në kuadër të Epopesë së UÇK-së. Në territorin e Skënderajt kalojnë 3 lumenjë, në lindje të komunës rrjedh lumi Klina, rrjedha e majtë e  Drinit të Bardhë.

Në lindje dhe juglindje rrjedhin lumejtë Sitnica dhe Drenica, moti ne Skenderaj gjatë dimrit karakterizohet me ftohtë të madh me temperatura të ulëta dhe me reshje të mëdha të borës. Mesatarja vjetore maksimale e të reshurave arrin deri ne 870mm ujë në vit.

Përderisa përveç të reshurave dhe temperaturës së ftohtë, erëra të fortë fryejnë nga veri perëndimi gjatë muajve të dimrit.

Ndjekni Parashikimin e motit ne te gjithe Kosovën, si psh:
PrishtinëFerizajGjilan etj.

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me