Moti ne Tepelene

Moti ne Tepelene

moti ne tepelene

Moti ne Tepelene per sot dhe 7 ditet e ardheshme.

Moti në qytetet e Shqipërisë:

Ninja Column 1Ninja Column 2Ninja Column 3
Tiranë
Durrës
Shkodër
Fier
Berat
Korçë
Vlorë
Elbasan
Lezhë

Moti ne Tepelene i takon rrymës klimatike mesdhetare kodrinore. Tepelena është qytet dhe bashki në pjesën jugore të Shqipërisë.

Moti ne Tepelene – Karakteristikat

Është kryeqendra e rrethit me po të njëjtin emër dhe pjesë e Qarkut të Gjirokastrës.

Me një pozitë shumë të favorshme gjeografike, Tepelena ështe e vendosur në bregun e majtë të lumit të Vjosës dhe në fushë naltat mbi të. Tepelena është një vendbanim i hershëm që lidhet me ndërtimin e një kështjelle në shek VII, të ngritur në këtë pikë strategjike në kryqëzimin e rrugëve të Vjosës, grykës së Këlcyrës, Drinosit dhe Mallakastrës.

Ne vitin 1889, qytetin e mori në dorë Ali Pashe Tepelena, ku ngriti dhe sarajet e veta, ai përfundoi së ndërtuari dhe kalanë e qytetit, e cila u kthye në një rezidencë të dyte për të.

Tepelenaa

Bashkia e Tepelenës është një nga bashkitë me dendësine më të vogël të popullsisë në Shqipëri. Me një sipërfaqe prej 431 km2, kjo bashki ka popullsi prej vetëm 8 mijë e 900 banorëve dhe dendësi prej 21 banorëve për km2. Moti në Tepelenë gjatë muajve të verës shënohet me ngritje të temperaturave.

Temperaturat

Muaji më i nxehtë është Gushti ku temperatura mesatare më e lartë shënon 33.6˚C. Ka disa raste kur temperatura në Tepelenë shkojnë mbi 40˚C. Dimrat në Tepelenë për dallim nga pjesa bregdetare karakterizohen me reshje të mëdha të shiut.

Lagështia përveç prej reshjeve vie edhe nga du lumenjë Vjosa dhe Drino. Temperatura më e ulët mesatare shënohet gjatë dy muajve: janar dhe shkurt me nga 0.8˚C.

Parashikimin e motit ndiqeni tek ne per te gjithe Shqiperine, si psh:
TiranaGjirokastraDurresiFieriVlora etj.

Elrond

Elrond

Më shumë artikuj:

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me

moti ne puke

Moti ne Puke

Moti ne Puke per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Puke i takon

moti ne sarande

Moti ne Sarande

Moti ne Sarande per sot dhe 7 ditet e ardheshme. Moti në qytetet e Shqipërisë: Moti ne Sarande karakterizohet me