Njohje me persona te ri | shkarko aplikacionin dua.com

Njohje me persona te ri – Si t’ja dal me sukses?

njohje

Njohje dhe takime mes njerëzve ndodhin çdo ditë. Mirëpo jo të gjitha shkojnë ashtu si duam ne. Ndonjëhere edhe kur kemi pëlqime keqkuptohemi. Ndonjëherë lëmë përshtypje të gabuar dhe do të donim ta kishim sërish rastin e dytë për një përshtypje të parë.

Mirëpo, që kjo mos t’ju ndodh më dhe të keni njohje të sukseshme me persona të ri, atëherë lexoni këtë blog deri në fund, për të kuptuar këshillat dhe sygjerimet tona!

Vishuni për të lënë përshtypje gjatë një njohje

 Pamja juaj është gjëja e parë që njerëzit vënë re tek ju, ndaj sigurohuni që të jeni të veshur siç duhet për rastin në fjalë.

vishesh mirë jo vetëm që të bën të dukesh mirë, por tregon gjithashtu se kujdesesh për pamjen tënde dhe se e ke seriozisht të lërë përshtypje të mirë. Pjesa më e rëndësishme e kësaj pjese është pastërtia.

Prandaj pikë së pari, kujdesuni që në njohje të tilla të paraqiteni me një dukje të pastërtë.

Jini të sigurt në vetvete

Besimi në vetëvete është tërheqës dhe mund të bëjë një ndryshim të madh në mënyrën se si perceptoheni nga të tjerët në një njohje.

Lini prapa të gjitha pasiguritë. Mos u ndieni inferiorë ndaj personit me të cilin po takoheni.

Flisni qartë, mbani kontaktin me sy dhe jini të sigurt për veten tuaj. Shmangni të qenit arrogant apo mburrës, por mos kini frikë të flisni për arritjet dhe pikat tuaja të forta.

Jini të pranishëm dhe të angazhuar në bisedë

Kur jeni duke folur me dikë, sigurohuni që të jeni plotësisht të pranishëm dhe të përfshirë në bisedë.

Dëgjoni në mënyrë aktive, bëni pyetje dhe tregoni se jeni të interesuar për atë që ata kanë për të thënë.

Shmangni shikimin në telefonin tuaj ose mos shpërqendroheni nga gjërat e tjera që ndodhin rreth jush.

E dimë, e dimë. Kjo puna e telefonit sidomos është e vështirë për shumicën prej nesh. Mirëpo në këto raste patjetër se duhet.

Tregoni sensin tuaj të humorit

Një sens i mirë humori mund të bëjë shumë për të lënë një përshtypje të mirë.

Njerëzit tërhiqen natyrshëm nga ata që mund t’i bëjnë ata të qeshin, ndaj mos kini frikë të bëni një shaka ose të ndani një histori qesharake.

Kujdes: Mos bëni shaka me tema të ndishme si: Feja, seksualiteti, etj. 

Përndryshe, merreni situatën me sportivitet. Qeshni me shakatë e bashkëbiseduesve dhe relaksohuni!

Shfaqni njohuritë dhe ekspertizën tuaj

Nëse keni njohuri ose ekspertizë të specializuar në një fushë të caktuar, mos kini frikë ta ndani atë.

Njerëzit shpesh impresionohen nga ata që kanë një kuptim të thellë të një teme dhe mund të flasin për të me besim.

Prandaj, kur të jeni të sigurtë se mund t’i shërbeni një bisede edhe profesionalisht bëjeni pa hezitim.

Kjo do t’ju ndihmojë bashkëbiseduesve të rinjë t’ju njohin edhe më mirë!

Jini të sjellshëm 

Sjelljet e mira nuk dalin kurrë nga moda, prandaj sigurohuni që të jeni të sjellshëm dhe të sjellshëm me këdo që takoni.

Thuaj “të lutem” dhe “faleminderit“, mbaje derën hapur për të tjerët dhe trego respekt për mendimet dhe bindjet e njerëzve të tjerë.

Qetësia, sjellja e mirë dhe thjeshtësia janë tipare të lakmueshme dhe të kërkueshme nga çdo person.

Tregoni interesim për me tutje

Nëse doni të lini një përshtypje të qëndrueshme, kontaktojeni personin në fjalë pas takimit tuaj fillestar. P.sh, kontaktojeni nëpërmjet rrjeteve sociale.

Dërgoni një mesazh, ose sugjeroni të takoheni për kafe ose drekë.

Të tregosh se je i interesuar të ruash një marrëdhënie mund të ndihmojë në forcimin e përshtypjes pozitive që ke lënë.

Prandaj mos u frikëso! Sidomos nëse gjërat kanë rrjedhur mirë gjatë herës së parë kur jeni takuar!

Argjenda

Argjenda

Më shumë artikuj: