Parashikimi i motit 2023

Parashikimi i motit në baza ditore për vendet tona. Këtu përfshihen të gjitha vendbanimet me shqiptarë në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni.

Duke marrĂ« parasysh qĂ«llimin tonĂ« primar pĂ«r lidhjen e shqiptarĂ«ve kudo qĂ« janĂ«, tashmĂ« kemi menduar qĂ« t’iu mbajĂ« tĂ« njoftuar se si ndryshon parashikimi i motit nĂ« baza ditore pĂ«r vendet tona.  KĂ«tu pĂ«rfshihen tĂ« gjitha vendbanimet me shqiptarĂ« nĂ« ShqipĂ«ri, KosovĂ« dhe Maqedoni e Veriut.

Secili nga ne kurdo qĂ« planifikojmĂ« tĂ« ndĂ«rrmarrim ndonjĂ« veprim, gjithmonĂ« analizojmĂ« rrethanat pĂ«r kryerjen e atij veprimi. Sigurisht qĂ« nĂ« secilin planifikim,  parashikimi luan njĂ« nga faktorĂ«t kyç nĂ« hapat qĂ« do t’i ndĂ«rrmarrim.

Nëse duam ta vizitojmë Thethin në Shkodër, duhet të kemi kujdes mos të na zë shiu në terren të vështirë. Mirëpo kur dëshirojmë të shkojmë në Prevallë, sigurisht që duam që dielli të jetë i fortë e qielli i pastër. Për vrapimet e mëngjesit ne Gërmi, ose rreth Liqenit në Tiranë na duhet të njoftohemi me motin.

Moti per sot

Po ashtu edhe për vikendet e zjarrta verore në Dhërmi ose për netët e bardha me borën vezulluese në Brezovicë. Parashikimi i motit për vendet tona varet shumë nga pozita gjeografike. Ajo çfarë i bën të veçanta trojet Shqiptare është diversiteti në klimë brenda një dite.

Një ditë mund të skijosh në Brezovicë, e ditën tjetër mund të rrezitesh në rrezet e diellit përvelues në Dhërmi. Kjo është edhe një bukuri që na e shton dashurinë dhe vlerësimin për vendin tonë.

Moti ne Shqipëria

Krahasuar me sipërfaqen e tanishme të Shqipërisë (28,748 km2) që konsiderohet modeste klima në Shqipëri është e ndryshueshme për shkak të diversitetit në relievin e gjithë territorit. Konsiderohet si një ndër vendet me gjatësinë më të madhe të bregut të detit. Ka diku 476 km gjatësi me qasje ne detin Adriatik dhe detin Jon.

Rreth ultësirave detarë është klimë tipike mesdhetare. Me dimra të butë dhe me lagështi më të lartë gjatë verës. Shumë më ndryshe janë temperaturat në pjesën veri-lindore. Për shkak të vargmaleve ku klima është mesdhetare-kontinentale me erëra më të forta dhe me sasi të mëdha të reshjeve.

Moti ne Kosove

Edhe Kosova në krahasim me sipërfaqen territoriale (10,887 km2)  ka larmi të klimave që përcakton parashikimi i motit. Shtrirja dhe pozita gjeografike e Kosovës luajnë rolin kryesor në përcaktimin e klimës.

Ajo karakterizohet me dimra të ftohtë me reshje të shumta, dhe verë të ngrohtë, por jo pa reshje.

Moti ne Maqedoni

Në territorin e Maqedonisë (25,713 km2) duket sikur janë vetëm dy stinë. Vera dhe dimri, pranvera e vjeshta janë përgjithësisht të padukshme. Vera e gjatë dhe e thatë dhe dimrat e butë me reshje shiu kryesisht karakterizojnë Maqedoninë e Veriut.

Tutje, kjo mund të shpjegohet edhe prej shtrirjes gjeografike si kryqëzim i dy zonave kryesore klimatike, asaj të Mesdheut dhe Kontinentale.

Moti per 1 muaj

Moti pĂ«r muaj – Ende nuk jeni i sigurt se kur tĂ« udhĂ«toni? Faqet pĂ«rkatĂ«se tĂ« qytetit pĂ«rmbajnĂ« informacion mujor tĂ« motit, duke pĂ«rmbledhur motin e pritur pĂ«r çdo muaj tĂ« vitit.

Zgjidhni një muaj dhe zbuloni temperaturat mesatare dhe shanset për reshje shiu, bore ose diell për atë muaj.

Me kërkimin mujor të motit të destinacionit, mund të zgjidhni muajin më të mirë për udhëtimet tuaja dhe të paketoni në përputhje me rrethanat për udhëtimin tuaj.

parashikimi i motit

Shikoni parashikimin e sotëm për qytetin tuaj të zgjedhur. Temperaturat renditen sipas orës, si dhe shpejtësia e erës, mundësia e shiut, lagështia dhe detaje të tjera per parashikimi i motit për ditën. Dëshironi të dini se çfarë të vishni sot dhe nëse keni nevojë për një çadër? Hidhini një sy përpara dy javëve të ardhshme me Parashikimin 14-ditor.