Qysh me ble auto makinë?

Makinat jane bere pjese e rendesishme e jetes se perditshme. Ekzistojne lloje te ndryshme te makinave ne treg te cilat ju pershtaten shijeve te ndryshme te bleresve. Lexo me poshte se qysh me ble makine.

Udhezimet:

  1. Percaktoni bugjetin tuaj dhe makinat te cilat i pershtaten bugjetit tuaj. Qendroni te perditesuar per te arriturat e makinave te reja dhe raporteve te konsumatorve duke folur me shoqerine tuaj, duke kontrolluar forume te ndryshme te makinave dhe duke lexuar revista per makina. Poashtu percaktohuni se si do ta financoni blerjen si dhe hulumtoni mundesite e financimit.
  2. Percaktohuni nese doni te bleni makine te re apo te vjeter. Nese keni zgjedhur ndonje lloj te caktuar, atehere vizitojeni dilerin per te pare cilat makina jane ne dispozicion. Per te gjetur makina te perdorura, shfletoni shpallje te gazetave per makina.
  3. Kerkoni pazaret e mira ne seksionet e klasifikuara te gazetave. Pazaret me te mira zakonisht jane rreth festave te medha ose ne mes te vitit, kohera kur arrijne ne pergjithesi produkte te reja.
  4. Beni test ngarjeje para se te bleni. Eshte e keshillueshme te mos bleni makine nga ankandet ne internet. Sigurohuni qe jeni i kenaqur me dizajnin e makines dhe performancat e ngarjes.
  5. Para se te bleni makine te perdorur, kontrolloni raportin e mirembajtjes dhe historine e aksidenteve. Poashtu angazhoni ndonje teknik te makinave qe te inspektoj makinen ne teresi.
  6. Negocioni me shitesin qe te arrini nje qmim te perballueshem. Nese bleni nga dileri, shiqoni me kujdes faturen nese ka ndonje ngarkese pagese tjeter te papritur

Më shumë artikuj: