Qysh me bo nje faqe webi me te lexueshme ne nje iPhone?

faqe webi

Qysh me bo nje faqe webi me te lexueshme ne nje iPhone? Ka disa mënyra për ta bërë një faqe Webi më të lexueshme në një iPhone.

Me siguri keni kaluar më shumë kohë duke lexuar në iPhone sesa të shkruani, të telefononi ose të luani lojëra.

Shpesh ju ka ndodhur që të keni patur vështirësi me leximin e faqeve të Web-it. Për fat të mirë, ka mjaft karakteristika të fshehura që mund ta bëjnë leximin në iPhone tuaj një përvojë shumë më të këndshme.

Përdorni Safari Reader View për faqe Webi

Safari është shfletuesi i parazgjedhur në iPhone. Për t’u përmirësuar leximin me Safar shko tek Reader View.

Kjo mënyrë riformulon faqet në internet për t’i bërë ato më të tretshme.

Kur hapni një artikull në internet ose përmbajtje të shkruar në mënyrë të ngjashme në Safari, shiriti i adresave do të shfaqë Reader View Available për disa sekonda.

Nëse klikoni mbi ikonën në të majtë të këtij alarmi, do të futni menjëherë në Reader View.

Forco Automatic Reader Mode për faqet e veçanta të internetit

Nëse klikoni lehtë mbi AA dhe pastaj klikoni lehtë mbi Cilësimet e websajt-it, mund të aktivizoni Automatic Reader Mode.

Kjo e detyron Safarin të hyjë në Reader View sa herë që vizitoni ndonjë faqe në atë fushë në të ardhmen.

Përdorni Reader View për të shfaqur faqet e internetit të problemit

Reader Vieë është një mënyrë e shkëlqyer për të shfaqur përmbajtjen në një format më të lexueshëm. Madje mund të ruani faqe si dokumente PDF shumë të lexueshme.

Për ta bërë këtë, aktivizoni Reader View dhe pastaj klikoni tek Share> Opsione> PDF.

Zgjidhni Ruaj në skedarë nga lista e veprimeve. Kjo gjithashtu funksionon për të printuar përmes Share> Print.

Bëni tekstin më të lehtë për t’u lexuar

Nëse dëshironi ta bëni tekstin më të lehtë për t’u lexuar në të gjithë sistemin tuaj oprativ, në vend që të mbështeteni në Reader View, iPhone juaj përfshin gjithashtu shumë mundësi opsionesh.

Hyni tek Cilësimet> Aksesibiliteti> Ekrani dhe Madhësia e Tekstit.

Merrni iPhone tuaj për t’ju lexuar

Pse të lexoni faqe Webi kur mund ta dëgjoni? Shkoni te Parametrat> Qasja> Spoken Content. Këtu mund të aktivizoni Speak Selection, i cili ju lejon të nënvizoni tekstin, dhe pastaj klikoni mbi Speak.

Nëse aktivizoni Speak Screen, iPhone juaj do të lexojë tërë ekranin sa herë që rrëshqiteni nga lart me dy gishta.

Kërkoni nga Siri të sigurojë një përditësim të lajmeve

Ndonjëherë, kërkimi i lajmeve mund të jetë i përditshëm.

Nëse jeni me nxitim dhe doni një përditësim të shpejtë, thjesht thoni më jep lajmin Siri në çdo kohë për të parë një listë të titujve nga aplikacionit News.

Kjo funksionon shumë në Sh.B.A, por mund të mos jetë e disponueshme në rajone të tjera.

Më shumë artikuj: