Qysh me dite cilat ngjyra shkojne me tonin e lekures tuaj?

tonin e lekures tuaj

A e dini cilat janë ngjyrat e duhura të veshjeve për tonin e lëkurës tuaj? Ndonjëherë dëgjoni që njerëzit flasin se si bluja është ngjyra e tyre, ose se si duken keq në pjeshkë.

Çfarë i bën njerëzit të kenë ngjyra tërheqëse dhe jo tërheqëse për tonin e lëkurës së tyre? Si ta përcaktoni cilat ngjyra janë më të mirat për ju? Jua tregojmë ne:

Bëhu gati për testimin

Për të kuptuar tonin tuaj të lëkurës, duhet të bëni një test të thjeshtë. Ngjyra e sipërfaqes së lëkurës tuaj mund të ndryshojë me ekspozimin ndaj diellit. Kështu që për të kuptuar nëntonin e lëkurës suaj, bëjeni testin në dritë natyrale.

Kjo mund t’ju ndihmojë në të ardhmen edhe me zgjedhjen e krempudrës. 

Së pari, sigurohuni që lëkura juaj të jetë e pastër dhe pa kozmetikë ose locione, sepse ndikojnë në rezultat. Nëse sapo keni larë fytyrën, prisni 15-30 minuta derisa çdo skuqje të jetë larguar.

Përcaktimi i tonit të lëkurës tuaj

Testi i thjeshtë bëhet duke përdorur një copë letër të bardhë. Mbajeni letrën krahas fytyrës suaj dhe krahasoni se si lëkura juaj duket në kontrast me letrën. 

  • Nëse lëkura juaj duket e verdhë, e gjelbër ose me ngjyra kafe të lehta, atëherë keni ton të ngrohtë të lëkurës. 
  • Nëse lëkura juaj duket rozë, lejla e lehtë ose blu, atëherë keni ton të ftohtë të lëkurës. 
  • Nëse lëkura juaj duket gri ose ngjyrë hiri, atëherë keni ton neutral i lëkurës. 
  • Nëse keni njëfytyrë të acaruar nga puçrrat, njollat etj., kërkojini ndihmë një mikut tuaj që të përdorë testin e letrës tek lëkura pas veshit.

Testi tjetër është po aq efektiv. Ktheni pëllëmbën e dorës lart dhe shikoni venat tuaja në dorë.

  • Nëse venat e tua janë blu ose vjollcë, keni lëkurë të ftohtë.
  • Nëse ato shfaqen jeshile, atëherë keni lëkurë të ngrohtë. 
  • Nëse është e vështirë të tregoni në një mënyrë apo në tjetrën se çfarë ngjyre duken, atëherë keni lëkurë neutrale.

Si reagon lëkura juaj ndaj diellit?

Njerëzit që nxihen lehtë në vend të djegies, zakonisht kanë tone të ngrohta të lëkurës. 

Njerëzit që digjen ose skuqen shpejt zakonisht kanë tone të ftohta të lëkurës.

Njerëzit që kanë tone neutrale mund të bien në secilin grup në lidhje me nxirje ose djegie, por neutralët nuk kanë pamje të dukshme të ngjyrës së ullirit, të verdhës ose të kuqërremtës.

Ngjyrat e veshjeve për tonet e ngrohta të lëkurës

Për ju, ngjyrat më të mira janë e kuqja, pjeshka, korali, portokalli, qelibari, ari dhe e verdha.

Ju gjithashtu mund të dukeni shkëlqyeshëm kur vishni versione më të ngrohta të ngjyrave të ftohta, si ulliri, myshku, orkideja dhe e kuqe vjollce.

Shmangni ngjyrat e ftohta si ngjyrat e akullta ose tonet e xhevahireve si safiri ose ametisti sepse ato mund t’ju shpëlajnë dhe ta bëjnë lëkurën tuaj të duket gri.

Ngjyrat e veshjeve për tonet e ftohta të lëkurës

Ngjyrat tuaja më të mira janë smeraldi dhe e purpurta e thellë, së bashku me hije të ftohta të livandos, blusë së akullt ose roza.

Në anën e ngjyrave të ngrohta zgjidhni versionin e tyre të ftohtë si e kuqe e ndritshme, e kuqe rozë, ose e rozë e zbehtë.

Mundohuni të shmangni portokallinë, ngjyrën e kuqe të domates dhe e verdha e fortë, pasi mund të përplaset plotësisht me lëkurën tuaj.

Ngjyrat e veshjeve për tonet neutrale të lëkurës

Si një neutrale, ju mund të vishni gjithçka në rrotën e ngjyrave – por zakonisht është më mirë të shkoni për versione të zbutura ose të heshtura të një ngjyre në vend të atyre më të ndritshme.

Zgjidhni ngjyrat si rozë pluhur, jeshile xhade, e verdhë misri ose blu lagune.

Për ngjyra neutrale, kthehuni tek e bardha, kafja, gri në rang të mesëm dhe e zeza. 

Ngjyrat e forta si bluja elektrike mund të mposhtin tonin neutral të lëkurës tuaj. Por ka një përjashtim: mos kini frikë të vishni një të kuqe të ndritshme, sepse do të dukeni mahnitëse.

Më shumë artikuj: