Single? Shkarko App ketu.

Qysh me ditë pse me përdor enë guri për gatim?

A përdorni enë guri? Për ata që jane të apasionuar ndaj gatimit dhe jo vetëm e dinë mirë se sekreti i një gatimi të shkëlqyer janë enët e gatimit. Po, pikërisht ashtu. Para shumë kohësh vlerësoheshin shumë enët e bakrit, por tashmë enët e gurit kanë marrë më tepër vëmendje kohët e fundit.

Ja cilët janë disa vlera të enëve të gurit

  • Nga ana estetike, ngjyra gri dhe e zezë japin efekt më të pëlqyeshëm për syrin. Kanë peshë relativisht të lehtë.
  • SIpërfaqja e fortë e gurit ofron qëndrushëmri të lartë.
  • Materiali i brëndshëm i tiganit është jo-ngjitës, ndaj pastrohet lehtë.
  • Performanca në gatim është 3 herë më e mirë se tek materialet e tjera.
  • Materiali i gurtë duron nxehtësi të lartë, pa patur frikë se digjet apo thyhet si enët e qelqit.
  • Baza e tashë dhe e farkëtuar e aluminit, shpërndan njëtrajtësisht nxehtësinë.

Disa këshilla se si t’i përdorni një enë guri

  • Kur i pastroni enët e gurit e mira do të ishte të mos përdornit tel enësh ose grryes metalik.
  • Rekomandohet të shtoni një lugë vaji para cdo përdorimi të enëve të gurit, që të kenë performancë më të mirë.
  • Kur zjeni mish apo perime në një enë guri, hidheni kripën vetëm pasi uji të ketë valuar. Kjo sepse depozitat e kripës në pjesën e poshtme të enës mund të gërryejnë gurin.
  • Përdorni lugë druri për të përzjerë gjellën tuaj. Edhe pse enë prej guri, metali është gjithnjë një element goxha gërryes, ndaj mundohuni ta shmangni.

Me kujdesin e duhur dhe jo me shumë mundim, mund të keni enë jetëgjata të cilat do t’ju dhurojnë ushqime me shije fantastike.

Horoskopi ditor

Horoskopi ditor për datën 07.02.2023. Çdo ditë horoskopi ditor