Qysh me ditë se çfarë duhet të vishni për punë?

Qysh-me-ditë-se-çfarë duhet-të-vishni-për-punë

E dimë se ndonjëherë të gjithë keni dilemë se çfarë të vishni për punë. Librat udhëzues të suksesit në vendin e punës kanë sugjeruar që punonjësit duhet të vishen për punën që dëshirojnë të kenë, jo për punën që kanë.

Edhe nëse nuk ka të dhëna të besueshme për të vërtetuar këtë rekomandim, nuk të dëmton ta ndjekësh si sugjerim. Vini re se edhe në një ambient të rastësishëm biznesi, drejtuesit zakonisht vishen pak më zyrtarisht. Më poshtë po ju radhisim tre llojet e rasteve se çfarë të vishni për punë, takim biznesi dhe jo vetëm:

Veshja tradicionale e biznesit përbëhet nga:

  • Meshkujt: Vishni kostum zyrtar, kravatë, këmishë biznesi, xhaketa sportive të pasura me lidhëse dhe një këmishë biznesi, këpucë lëkure. Aksesorë të përshtatshëm lëkure konservatorë si kuti letre, portofolë dhe ditarë. Burrat inkurajohen të mbajnë aksesorë si orat me rripa lëkure ose jo.
  • Femrat: Vishni kostume me pantallona të gjera, me bluza zyrtare biznesi, çorape, këpucë lëkure. Këpucë të mbyllura, dhe aksesorë të përshtatshëm biznesi, përfshirë një çantë lëkure, një dosje lëkure për dokumenta dhe një stilolaps konservator. Gratë inkurajohen të mbajnë bizhuteri, kozmetikë dhe aromë delikate dhe elegante

Veshje smart-casual për punë përbëhen nga:

  • Meshkujt: Xhaketë sportive me një kravatë, pantallona të gjëra, këmishë biznesi ose tradicionale me rrip të bukur lëkure, golfe në ngjyra neutrale dhe aksesorë tërheqës të thjeshtë.
  • Femrat: xhaketë me fustane një ngjyrëshe, funde deri në gju ose pantallona të gjera, bluza, këmisha, golfe njëngjyrëshe, çorape, këpucë me taka jo më tepër se 5 cm, dhe aksesorë sipas veshjes. Veshja e rastësishme e biznesit përbëhet nga:

Veshje casual por sërish biznesore përbëhen nga:

  • Meshkujt: kaki ose pantallona të tipit Dockers, këmisha të tipit golf me jakë, triko, jelekë, herë pas here një xhaketë dhe kravatë joformale, dhe këpucë dhe aksesorë tërheqës prej lëkure.
  • Femrat: Pantallona ose funde të këndshme, bluza të mbyllura ose të hapura jo më shumë se tre gishta nga poshtë qafës, triko, jelekë, herë pas here një xhaketë joformale. Pantallona xhins ose dok, shoqëruar me këpucë dhe aksesorë tërheqës prej lëkure.

Duke ndjekur këto udhëzime, do të dukeni profesional me veshjen që keni zgjedhur për në vendin tuaj të punës. Thjesht kuptoni standardin që pritet prej jush dhe vishini rroba sipas udhëzimeve. Krijoni një gardërobë që është tërheqëse dhe e rehatshme. 

Më shumë artikuj: