Qysh me dite sa na ndihmojne vitaminat kunder koronavirusit?

Qysh-me-ditë-sa-na ndihmojnë-vitaminat kundër-koronavirusit

Dihet se marrja e vitaminave dhe mineraleve thelbësore. Mirëpo sa na ndihmojnë vitaminat kundër koronavirusit? Nga shtojcat dhe ushqimet mund të ndihmojë në forcimin e sistemit tuaj imunitar. E dihet se për luftimin e koronavirusit na duhet një sistem i fortë imuniatar.

Mirëpo fatkeqësisht vetëm se vitaminat mund të ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e ftohjes së zakonshme dhe simptomave të gripit por  kjo nuk do të thotë se ato janë masat më të sigurta për të parandaluar dhe trajtuar COVID-19.

Shumica e studimeve mjekësore sygjerojnë së pari kujdesin ndaj pastërtisë. Duke nisur nga pastrimi i rregullt i duarve dhe higjena pesonale në përgjitësi.

Mirëpo, cilat janë vitaminat më të mira për forcimin e imuniteti?

Për forcimin e imiunitetit rekomandohen veçanërisht vitaminat A, C, D, E, B2, B6, dhe B12, acid folik, hekur, selen dhe zink. Instituti Ndërkombëtar i Shëndetit rekomandon dozat e mëposhtme ditore të mikronutrientëve të mësipërm për të rriturit:

 • Vitamin A: jo më shumë 3,000 mcg
 • Vitamin C: 75(mg) për gratë; 90 mg për burrat
 • Vitamin D: 600 IU
 • Vitamin E: 15 mg
 • Vitamin B2: 1.1 mg për gratë 1.3 mg për burat
 • Vitamin B6: 1.3 mg
 • Vitamin B12: 2.4 mcg
 • Acid folid: 400 mcg
 • Hekur: 18 mg për gratë; 8 mg për burrat
 • Selenium: 55 mcg
 • Zink: 8 mg për gra 11 mg për burrat

 

Më shumë artikuj: