Qysh me hap e me perdore llogarine ne iCloud?

qysh me hap llogari ne icloud

Qysh me hap llogari ne iCloud qe te perdorni sherbimet e iPhone? Hap llogari në iCloud duke ndjekur me kujdes udhëzimet që do t’ju shkruajmë më poshtë. Mos harroni se hapja e një llogarie në iCloud është e domosdoshme që të mund të përdorni shërbimet në telefonin tuaj iPhone.

1. Hapi i parë është hapja e aplikacionit Settings.

2. Klikoni në Mail, Contacts, Calendars.

3. Klikoni në Add Account.

4. Klikoni në iCloud.

5. Klikoni në Create a new apple ID.

6. Plotësoni të dhënat që ju kërkohen.

7. Zgjidhni në Get a free iCloud email address.

8. Klikoni në Agree në fund.

Nëse keni një ID të Apple, atëherë keni një llogari email iCloud. Kjo llogari falas ju jep deri në 5 GB hapësirë ​​ruajtëse për posten tuaj elektronike, minus atë që përdorni për dokumentet dhe të dhënat e tjera që ruani në cloud. Është e lehtë të punosh me emailin tënd iCloud nga Apple’s Mail, në Mac ose në një pajisje iOS.

Pse hap llogari në iCloud?

Mund të vendosni rregulla – filtra që veprojnë tek mesazhet e postës elektronike – duke përdorur Mail for OS X. Por këto rregulla funksionojnë vetëm në Mac-un tuaj. Ato nuk kanë ndonjë efekt në iPhone ose iPad tuaj, përveç nëse e lini Mac tuaj të ndezur gjatë gjithë kohës. Nëse Mac-i juaj nuk funksionon, emaili juaj thjesht do të derdhet në kutinë hyrëse të llogarisë suaj iCloud.

Por mund të vendosni rregulla në faqen e internetit të icloud.com që do të zhvendosë mesazhet përpara se ato të shkojnë në ndonjë nga pajisjet tuaja. Për shembull, ju mund të filtroni emailin tuaj në mënyrë që të gjitha mesazhet nga punëdhënësi juaj të futen në një kuti postare specifike.

  • Për ta bërë këtë, duhet të krijoni një kuti postare të re; mund ta bëni këtë në pajisjen tuaj Mac ose iOS, por me iCloud në Web, thjesht klikoni në ikonën e shenjës plus (+) pranë Dosjeve, më pas shkruani një emër për kutinë e re postare.
  • Tjetra, klikoni në ikonën e ingranazhit në të djathtë të sipërme të ndërfaqes iCloud Mail dhe zgjidhni Rregullat.
  • Klikoni Shto një Rregull, më pas zgjidhni një nga kushtet e para: nëse një mesazh është nga një person i caktuar, ka një temë që përmban një fjalë të veçantë, etj.
  • Në fushën tjetër, futni një adresë emaili (për një person të caktuar), një emër domain, të tillë si macworld.com (kjo do të filtrojë çdo mesazh nga ai domen), një ose më shumë fjalë për filtrimin e temës, etj.
  • Në seksionin tjetër, zgjidhni ose Zhvendos tek Dosja, Zhvendos në Plehra ose Forward.
  • Pastaj zgjidhni dosjen për të lëvizur mesazhin, ose adresën e postës elektronike për ta përcjellë atë.
  • Klikoni Done, dhe rregulli do të bëhet aktiv.

Më shumë artikuj: