Qysh me i dite disa fakte rreth trurit?

trurit

Qysh me i dite disa fakte rreth trurit? Në vazhdimisht bëjmë përpjekje që të kujdesemi për veten tonë në mënyrë që të jetojmë një jetë të shëndetshme. Truri ynë është vërtetë i mahnitshëm.

Ju mund të jeni të habitur me atë që truri juaj është i aftë të bëjë pas leximit të këtyre fakteve të çuditshme:

Truri nuk ndjen dhimbje.

Edhe pse informatat për dhimbje aty procedohen, ai vet nuk ndjen dhimbje.

Truri ka nevojë të madhe për oksigjen.

Truri juaj kërkon 20% të oksigjenit dhe të kalorive që i merr trupi juaj edhe pse ai ka vetë 2% të peshës totale të trupit tuaj.

  • * 80 % e trurit është ujë. Pra, rëndësia e të qenit i hidratuar, është edhe për shkak të mendjes tuaj.
  • * Sigurisht keni menduar që truri është më aktiv gjatë ditës, por jo, në fakt truri është më aktiv kur ju flini.
  • * Fuqia e mahnitshme kompjuterike e trurit tuaj kërkon rreth 10 Ëat fuqi për të operuar.
  • * Truri juaj mund të ruaj gjithçka çfarë ju shihni, dëgjoni, lexoni, etj.

Informatat në trurin tuaj udhëtojnë me shpejtësi të ndryshme.

Kjo është arsyeja pse nganjëherë kujtojmë një informacion në minutë e nganjëherë kemi nevojë për më gjatë. Ishin këto gjëra interesante me baza shkencore për trurin.

Mund të themi që truri është vet jeta, pa të nuk do të kishte trup as jetë. Dmth. truri është vetë njeriu, vet trupi, e nëse e analizojmë mënyrën e të shkruarit të fjalës truri dhe trupi, shohim që ka dallim të vogël, vetëm një shkronjë.

Më shumë artikuj: