Qysh me i trajtu lythat tek femijet?

lythat tek femijet

Lythat paraqiten kryesisht për shkak të veprimit të një virus të njohur si virusi Papilloma.

Shumë lloje të ndryshme të tensioneve të këtij virusi Papilloma, janë përgjegjës për këto tumore dashamirëse të vogla, që ne i quajmë lytha.

Viktimat kryesore të virusit, janë fëmijët dhe adoleshentët. Pika hyrëse e virusit është lëkura jonë.

Kur lëkura jonë, vie në kontakt direkt me personin e infektuar, virusi e fiton mundësinë shumohet. Problemi përkeqësohet kur fëmijët tërheqin lythat.

Fëmijët duhet vetëm të lajnë lythat e tyre. Ato do të bëhen të buta dhe do të pushojnë së qeni irrituese. Disa trajtime për lythat janë diskutuar më poshtë.

Trajtime për heqjen e lythave

Disa trajtime të tilla, si fasha shiriti kanë ngjyra dhe përdorimi i tyre është emocion dhe argëtim i madh për fëmijët.

Këto fasha shiriti përmbajnë acid salicili, i cili është mjaft i suksesshëm në trajtimin e këtyre lythave të zakonshëm. Përveç trajtimit të mësipërm, janë edhe shumë ilaçe të tjera që janë në dispozicion për lythat.

Shumica e tyre kanë përbërës acid salicili apo ndonjë variant të tij. Llojet e ndryshme të lythave

Është një lloj i lythave që është i quajtur si lythi i shputës, sepse në këtë rast lythat shfaqen në tabanin e këmbëve, sidomos në thembër. Ky lloj i lythave është shumë irritues për fëmijët.

Pastaj janë lythat e rrafshët të cilët janë me ngjyrë dhe zakonisht lajmërohen në fytyrë dhe në anën e pasme të duarve.

Fëmijët shqetësohen nga ky lloj, sepse zakonisht duken shumë shëmtuar, sidomos kur shfaqen në fytyrë dhe duar.

Fëmija juaj ka frikë se ai do të tallet nga fëmijët tjerë dhe madje refuzon të shkojë në shkollë.

Ju duhet t’i trajtoni këto lythat sa më shpejt të jetë e mundur, sepse përveç diskomfortit fizik, ato sjellin edhe probleme emocionale bashkangjitur me to.

Më shumë artikuj: